1 Ιουλ 2009

* ΦΕΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ?...ΓΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΑΚΙ

Έναν ολόκληρο χρόνο περιμένουμε τις μέρες των καλοκαιρινών μας διακοπών.
Βουνό ή θάλασσα, ήλιος ή σκιά, δεν έχει σημασία.
Αυτό που "μετράει" είναι οι μέρες αυτές να είναι όμορφες, ξένοιαστες, ξεκούραστες...
Μερικες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τις διακοπές σου πιο ευχάριστες και δημιουργικές:
-Οι ημέρες των διακοπών είναι μέρες ξεκούρασης. Προσπάθησε όσο το δυνατόν να αποφύγεις τις υπερβολές. -Μην πάρεις μαζί σου έννοιες και σκοτούρες της καθημερινότητας. Ξέχασε κάθε τι που μπορεί να σου πάρει τη ηρεμία και την καλή διάθεση. -Όσο περισσότερο περιορίσεις τις μετακινήσεις τόσο περισσότερο θα ξεκουράσεις το σώμα σου.
-Απόλαυσε την όμορφη φύση που έχει δημιουργήσει ο Θεός. Οι παραλίες και τα δάση είναι δοσμένα από τον Δημιουργό για να τα χαρείς. -Δώσε αρκετό χρόνο στον εαυτό σου για περισυλλογή. Οι προσωπικές ώρες χαλάρωσης, ιδιαίτερα τις ήσυχες ώρες του βραδινού ή του πρωινού θα σε βοηθήσουν σ' αυτό. -Διάβασε ένα χριστιανικό βιβλίο. Οι σκέψεις και οι εμπειρίες ενός χριστιανού συγγραφέα είναι πάντα χρήσιμες στην πνευματική σου πορεία. -Μην ξεχνάς να μελετάς καθημερινά την Αγία Γραφή. Η πνευματική σου τροφή δεν πρέπει να κάνει διακοπές! -Η προσευχή στις ήσυχες ώρες των διακοπών θα ανεβάσουν το πνεύμα σου ψηλά. Μην αμελείς να έχεις ώρες πνευματικής περισυλλογής. -Χάρισε ένα χαμόγελο, πες δύο λόγια σε κάποιον, δώσε τη χριστιανική σου μαρτυρία. Το πιθανότερο είναι να μην σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία να τον ξαναδείς.
-Οραματίσου και σχεδίασε για το μέλλον. Μετά τις διακοπές η ζωή συνεχίζεται. Και μπορεί να είναι τόσο όμορφη και δημιουργική εάν μάθεις να τη ζεις μαζί με το Θεό.
Καλό και ευλογημενο καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?