8 Ιουλ 2009

* ΠΙΣΤΗ, ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Παρασκευη 3 Ιουλιου 2009 απογευμα,περιπου στις 19.45 ο εσπερινος ηδη εφτανε προς το τελος... Μια γυναικα μελαμψη και ενας νεαρος ιδιας φυλης εισερχονται αργα και με σεβασμο απο τον κεντρικο διαδρομο μεσα στην Εκκλησια.
Η γυναικα κρατουσε την περιοχη κατω απο την κοιλιακη της χωρα με πονο οπως θα εβλεπε κανεις στο προσωπο της,θα ηταν γυρω στα 60-65 χρονων,ο γυρω στα 20 ετων νεαρος με γυαλια μυωπιας,βερμουδα σορτς και παντοφλες διπλα στην γυναικα την συνοδευε προς το κεντρο του Ναου.
Εκει στο κεντρο οταν πλησιασαν κοιταξαν ψηλα,την μητερα των ολων,την Πλατυτερα των ουρανων,την Υπεραγια Θεοτοκο μας,και στα ματια της γυναικας διεκρινες οτι ηθελε κατι απο την Παναγια μας,κατι την ηθελε γιαυτο και την επισκευτηκε.
Η γυναικα με ευλαβεια και σεβασμο προσκυνησε πρωτη την φορητη μικρη εικονα του Ιησου Χριστου στο κεντρο του ναου,ακουμπωντας το μετωπο της στην εικονα,ο νεαρος εκανε το ιδιο με πολυ σεβασμο και ευλαβεια στην εικονα της οσιας Ειρηνης ηγουμενης της μονης του Χρυσοβαλαντου... Μεινανε για αρκετα λεπτα εκει με τα μετωπα τους στις εικονες,προσευχομενοι,και ελπιζοντες σε βοηθεια. Το ιδιο σκηνικο με τις υπολοιπες φορητες εικονες του ναου...του Ιωαννη του Βαπτιστη,και της Θεοτοκου.
Η γυναικα προσκυνησε και την μεγαλη εικονα του Αξιον Εστι της Θεοτοκου,με πονο ψυχης,με ελπιδα σε καποιο θαυμα,για το προβλημα που ειχε,σε ολη την διαρκεια της προσκυνησεως κρατουσε την κοιλιακη της χωρα. Πανω απο τα κερια εβαζε τα χερια της και επερνε την ευλογια της φλογας και την ακουμπουσε στο στηθος της,καποιο συμβολισμο θα ειχε γιαυτην.
Ο νεαρος επεσε τωρα στα γονατα μπροστα στην θαυματουργικη εικονα της Οσιας Ειρηνης της Χρυσοβαλαντου, θα εμεινε γονατιστος γυρω στα 4-5 λεπτα.
Αφου τελειωσε και ο εσπερινος ο Δεσποτης κρατωντας τον Τιμιο Σταυρο οι λιγοστοι ''πιστοι'' Ελληνες Ορθοδοξοι προσκυνησαν και ασπαστηκαν τον Τιμιο και Ζωοποιο Σταυρο,και στο τελος ακολουθησαν και οι δυο ξενοι να ασπαστουν τον Σταυρο του κυριου μας Ιησου Χριστου. Αφου τελειωσε ο εσπερινος τα λιγοστα ατομα βγηκαν απο τον ναο προς την εξοδο,τελευταιοι παντα ακολουθουσαν οι ξενοι. Αυτοι οι δυο ξενοι ηταν Ασιατες,οχι Ελληνες,ηταν Ινδουιστες,οχι Ορθοδοξοι,ηρθαν στην Ελληνικη Ορθοδοξη Εκκλησια γιατι καποιος τους ειπε οτι εκει γινονται θαυματα,και αυτο εκαναν αν και ηταν αλλοθρησκοι,μπηκαν στον οικο του Θεου με σεβασμο και ευλαβεια οπως αρμοζει. Οι ανθρωποι ειχαν τοση πολυ πιστη και αποθεσαν τις οποιες ελπιδες τους στην Παναγια μας,στον Χριστο μας,στην Αγια Ειρηνη Χρυσοβαλαντου,στους δικους μας Αγιους και εμπιστευθηκαν την δικη μας πιστη. Τετοιες πραξεις πιστεως και ταπεινωσης ειναι σπανιο να δεις. Η γυναικα ειχε καρκινο,πονουσε πολυ,ζητουσε βοηθεια απο ανθρωπους,δεν την βρηκε,και αποφασισε να ζητησει βοηθεια και απο τον Υιον του Ανθρωπου,τον Σωτηρα των ψυχων μας. Πιστη,μα τι πιστη ηταν αυτη...εβλεπες στα ματια τον πονο της,με δακρυα να μιλαει για το προβλημα της στον Δεσποτη,να του λεει τα προβληματα της...
Ας προσευχηθουμε και γιαυτην την ταλαιπωρη γυναικα,αν και αλλοθρησκη(δεν φταιει αυτη που πιστευει σε λαθος θεους) ειναι και αυτη αδερφη μας,οπως ειναι ολοι οι ανθρωποι αδερφια μας. Και ας ελπισουμε οτι ο καλος Θεος μας να την βοηθησει να ξεπερασει το προβλημα της και πιστευω οτι θα την βοηθησει γιατι αυτη πηγε με δακρυα στον ιδιο τον Θεο.
ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΤΗΣ 12ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2009...
Η γυναικα αυτη μαζι με τον νεαρο νεο βρεθηκαν και παλι στον Ιερο Ναο οπου προσκηνυσαν την θαυματουργικη εικονα της αγιας Ειρηνης Χρυσοβαλαντου.
Αυτο δειχνει την πιστη τους στην Ορθοδοξια μας,την ελπιδα τους στους δικους μας Αγιους,και στην δικη μας Εκκλησια.
ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?