11 Σεπ 2009

* ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΓΗ

Όρος «ευτυχία» δεν υπάρχει στην αγία Γραφή!
Στην Κ.Δ. δεν άπαντα ούτε μία φορά.
Γιατί «τύχη» δεν υπάρχει.
Ούτε αγαθή, ούτε κακή.
Επομένως οι χριστιανοί δεν είναι σωστό να μιλάνε για «ευτυχία» και «δυστυχία». Η ευτυχία, όπως την βλέπουν οι άνθρωποι, είναι μια ψεύτικη, λάθος αντίληψη.
Θεωρούμε συνήθως ευτυχία την υγεία, την μακροβιότητα, την οικονομική άνεση, την γαλήνη, την καλή οικογενειακή κατάσταση, την ειρήνη στον κόσμο.
Όλα αυτά, όμως, δεν είναι πάντοτε αντικειμενικά καλά για τον άνθρωπο.
Δεν του είναι ωφέλιμα και συμφέροντα. Μερικές φορές, τον συμφέρει τον άνθρωπο, να μην έχει υγεία, να έχει οικονομικά προβλήματα, να μην τον αποδέχεται και να τον απορρίπτει η κοινωνία, να έχει πόνο και πένθος... Ή τάχα ευτυχία είναι στην πραγματικότητα μια ουτοπία.
Ή ζωή μας στην γη είναι σύνθεση αντιθέσεων. Ζούμε την εξορία, από τον Παράδεισο, στην γη. Ή μακαριότητα, η ευτυχία, είναι κάτι, πού θα το απολαύσομε μόνο στην αιώνια ζωή. Εδώ χαρά και λύπη, πόνος και αγαλλίαση, πάνε ανάκατα, συνυπάρχουν συμπορεύονται. Ευτυχία χωρίς Χριστό ΔΕΝ γίνεται. Η μόνη αληθινή ευτυχία είναι η εν ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ.

2 σχόλια:

  1. Μα ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα !Αν δεν είχαμε και τις αναποδιές που μας ωθουν στο να στρέφουμε το βλέμμα μας στον Ουρανό θα ζουσαμε σαν τα ζώα...Φυσικά ούτε και αυτό που κάνουμε είναι σωστό,δηλαδή να αντιμετωπίζουμε το Χριστό όπως την ομπρέλα μας.Να Τον θυμόμαστε στις αναποδιές και όταν μας πάνε καλά τα πράγματα να Τον ξεχνάμε...Είναι μεγάλη αμαρτία αυτό.Ο Χριστός πρέπει να έρχεται πρώτος στη ζωή μας έτσι και αλλιώς.Μας δοκιμάζει και μας ελέγχει αν είμαστε γνήσια παιδιά του...Μονο που αυτό δεν το καταλαβαίνουμε και αμαρτάνουμε.Τι να πει κανείς ?Ο Θεος ας μας ελεήσει όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΑΝ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ......
    ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΟΡΝΙΘΕΣ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ
    ΜΕΓΑΛΗ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?