4 Δεκ 2009

* ΕΤΣΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τα καλύτερα Χριστούγεννα είναι εκείνα τα Χριστούγεννα που τα κάνουμε με τον Χριστό μαζί.


Τι θα πει Χριστούγεννα άλλωστε;

Να ζήσουμε τον Χριστό εκείνην την ημέρα μέσα στην καρδιά μας.
Να Τον κλείσουμε μέσα στην καρδιά μας, με τη Θεία Κοινωνία και την όλη Εκκλησιαστική ακολουθία, και ιερά υμνολογία, ολόκληρο το νεογέννητο Χριστό μέσα στην καρδιά μας.
Να γίνει δηλαδή η καρδιά μας φάτνη και λίκνον αιώνιας ζωής.


Αυτο σημαίνει ότι μαζί με τους κτύπους της καρδιάς μας,να νοιώσουμε,να αισθανθουμε ,να βιώσουμε και τους κτύπους της Θεανθρώπινης καρδιάς του βρέφους Ιησού.

Να νοιώσουμε τους νοερούς παλμούς της αιωνιότητος, τους παλμούς της Βασιλείας των Ουρανών, τους παλμούς της αθανασίας, τους παλμούς της Βασιλείας του Θεού.

Πρώτα πρώτα να νοιώθουμε ότι είμαστε ...
αληθινοι άνθρωποι.
Άνθρωποι πλασμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού.
Άνθρωποι πνευματικοι.
Άνθρωποι μεν με σάρκα και οστά, με σώμα και ύλη, αλλά ταυτόχρονα και άνθρωποι ουράνιοι.
Και αυτό διότι μετέχουμε της Θεότητος.
Αφθαρτοποιουμαστε.
Πνευματοφορουμε το Βρέφος Ιησούς μέσα στην καρδιά μας, ειδικά εκείνη την ημέρα, όταν προσερχομαστε στην Εκκλησία, και όταν κοινωνουμε των Αχράντων Μυστηρίων.

Και όταν δουμε με τα μάτια της ψυχής μας τον Χριστό μέσα στην καρδιά μας, μετά την πρωινή Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία και Θεία Κοινωνία,τότε θα το πουμε και θα το φωνάξουμε...

Άγγελοι και Αρχάγγελοι θα ζητωκραυγάζουν πανηγυρικά μέσα μας όμως, μέσα στο είναι μας, μέσα στις αισθήσεις μας, μέσα στην ψυχή μας, μέσα στην καρδιά μας, το «Δόξα εν Υψίστοις Θεώ, και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία».

Μη σας φαίνεται παράξενο, δεν είναι αυτά μόνο λόγια, δεν είναι ξεροί λόγοι, ουτοπία και χίμαιρα.
Η καρδιά μας θα γίνει φάτνη, μπορεί να γίνει μία αγιοπνευματική κατοικία, εντός της οποίας θα ανακληθεί ο Ιησούς Χριστός, δια της Θείας Κοινωνίας, διότι όλα αυτά για μας είναι πίστη, είναι πίστη αληθινή, είναι πίστη ζωντανή, είναι πίστη πραγματική.

Θέλεις να ζήσεις αληθινά Χριστούγεννα;

Και ποιος δε θέλει;
Όμως πρώτα απ’ όλα πρέπει να πιστέψουμε, και ν’ αγαπήσουμε Κύριον τον Θεόν μας, εξ όλης καρδίας και ψυχής και διανοίας και ισχύος, και να έχουμε ήδη εξομολογηθεί.
Πρέπει να έχουμε μισήσει την αμαρτία.
Πρέπει να εκκλησιαστουμε από τις πέντε αν ειναι δυνατόν το πρωί.
Και τέλος να κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων.
Και αν για τον άλφα βήτα λόγο, δεν μπορέσουμε ή δεν μας επιτρέπεται να κοινωνήσουμε, μπορουμε να κοινωνήσουμε τη Θεία Χάρη, το Άγιον Πνεύμα, τον Θείον πνευματικόν Μαργαρίτη.

Αν ζήσουμε τα φετινά Χριστούγεννα μαζί με τον Χριστόν, τότε όλα γύρω μας και μέσα μας, θα πανηγυρίζουν, θα λαμπροφορούν, θα γιορτάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?