18 Δεκ 2009

* ΠΟΣΑ ΔΩΡΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ...


Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ,ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ,ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ.
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΟΥ Η' ΝΑ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ?
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.
ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.

Η πρώτη μεγάλη δωρεά είναι ότι γεννηθήκαμε από ορθοδόξους γονείς.


Η δευτέρα δωρεά είναι ότι βαπτιστήκαμε ορθοδόξως στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Τρίτη δωρεά ότι λάβαμε το Άγιον Χρίσμα και σφραγιστήκαμε από το Άγιον Πνεύμα.

Τετάρτη δωρεά είναι ότι κοινωνούμε του Σώματος και του Αίματος του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον.

Πέμπτη δωρεά ότι ο Πανάγιος Θεός μας καθαρίζει απ’όλα τα αμαρτήματά μας, τα εκούσια και τα ακούσια, τα εν γνώσει και εν αγνοία, τα κατά νουν και τα εν διανοία, τα εν έργω και λόγω γενόμενα μεσ’ απ’το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και της προσωπικής μας όμως συντριβής και μετανοίας.

Έκτη δωρεά ότι μας χαρίζει την δυνατότητα να επικοινωνούμε μαζί Του νοερά και πνευματικά δια μέσου της αδιαλείπτου προσευχής.

Και επειδή ο Θεός αρέσκεται και αγαπά πολύ στο να ...
ακούει την επίκληση του ονόματός Του, όπως παραδείγματος χάρη «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» ή «Ιησού επιστάτα ελέησον ημάς» ή «Μνήσθητί μου Κύριε όταν έλθεις εν τη βασιλεία σου» όπως ο ληστής, «ο Θεός μου ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ» χτυπώντας τα στήθη μας όπως ο τελώνης, «Κύριε, Κύριε μη με απορρίψεις τον αμαρτωλόν αλλά ελέησόν με», και το «Κύριε ελέησον».
Σε κάθε Θεία Λειτουργία, εσπερινό, όρθρο, παράκληση, αγιασμό και στις υπόλοιπες ιερές ακολουθίες και μυστήρια.

Γι’αυτό και αποδέχεται τις πονεμένες αιτήσεις και ευχαριστίες μας και τη δοξολογία και απαντά όπως ορίζει η αγαθότητά Του, η ευσπλαχνία Του, η μακροθυμία Του, η φιλανθρωπία Του και η άπειρος αγάπη Του.
Και έτσι μας εναγκαλίζεται τρυφερά και μας συγχωρεί, μας συγχωρεί και όχι μόνον μας συγχωρεί αλλά μας αναγεννά, μας ξανακάνει παιδιά Του, μας χαρίζει δηλαδή την υιοθεσία και μας καθιστά κληρονόμους της Βασιλείας των Ουρανών.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

2 σχόλια:

  1. Πόσοι τη θυμόμαστε όμως τη μεγάλη αυτή αλήθεια,ότι τίποτε δεν ειναι δικό μας ?Ελάχιστοι.Οι περισσότεροι ζουμε,τρώμε,συμπεριφερόμαστε λές και μας ανήκουν τα πάντα.Λες και έχουμε μόνο δικαιώματα στη ζωή αυτή και καμία υποχρέωση.Αν εμείς είχαμε ευεργετήσει κάποιον με οποιονδήποτε τρόπο και αυτός μας ξεχνούσε,θα τον θεωρούσαμε αχάριστο και δικαίως...Ο θεός που μας χαρίζει δώρα απείρως μεγαλύτερα δεν περιμένει ένα ευχαριστώ ?Δεν περιμένει απο εμάς να ζουμε όπως εκείνος μας δίδαξε ?Γιατι λοιπόν τον ξεχνάμε όταν δεχόμαστε τις πολλές ευεργεσίες του και δεν τον θυμόμαστε ποτέ ?Γιατι ζουμε και επιμένουμε να ζουμε κοσμικά και οχι χριστιανικά.Γι αυτό θα κατακριθουμε περισσότερο απο τους μη γνωρίζοντες τίποτε για το Χριστό και την Εκκλησία του...Ο Θεός να μας ελεεί όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΘΕΟΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?