10 Σεπ 2013

* ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ;

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ;
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ;
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ;


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/9/13 14:52

    Αναρωτιέμαι, εάν οι άνθρωποι ξέρουν τι θα πει αγάπη και τι σημαίνει "αγαπώ"...!
    βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/9/13 15:03

    Πιστευω οτι δεν Υπαρχει Πραγματικη Αγαπη στις Ημερες μας.Ειναι Παρα Πολυ Τρελο εαν Υπαρχει και Μπορει να Φαινεται προς τα Εξω μεσα Ομως Πασχει!
    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/9/13 15:58

    Και βεβαια υπαρχη, μπορεί να μην ειναι οσο πρεπει αλλα υπαρχει. Υπαρχουν ανθρωποι που κανουν ελεημοσύνες, μαζευουν τροφιμα και ρουχισμό και τον μοιραζουν σε αυτους που εχουν αναγκη. Πανε στης φυλακες ρουχα και δινουν κουραγιο στους εγκλειστους. Ξερω ατομα που ειναι στην ιεραποστολη και βοηθούν χιλιάδες ανθρώπους
    Σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι με αγαπη προς τον διπλανο.
    Οπως υπαρχουν και καποιοι που αγαπούν τον Θεο περισσότερο απο τη ζωη τους, κανενας δεν ξερει τι κρυβει ο διπλανος του στην καρδιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/9/13 12:33

    Πιστεύω πως η πραγματική αγάπη υπάρχει, έρχεται και ξεχειλίζει μέσα από τα σωθικά σου.....Γίνεται φως στη ματιά σου, και τραγούδι βελούδινο στα χείλη σου.Γίνεται η έκρηξη του σύμπαντός σου. Είναι μία απίστευτη ζεστασιά που τυλίγει το κορμί σου. Είναι το ωραιότερο συναίσθημα που μπορεί να γευτεί ο άνθρωπος..
    Υπάρχει η αγάπη. Η πραγματική αγάπη υπάρχει ...δεν έχει πεθάνει ακόμα, και χαρίζει την απόλυτη ευτυχία.
    Βέβαια τα πάντα εξαρτώνταικαι εν μέρει, από την "παιδεία" του ανθρώπου. Κι όταν λέω "παιδεία", δεν εννοώ τα πτυχία και τα διπλώματα. Την ανατροφή που έχει λάβει ο καθένας μας από το σπίτι του και από τους δασκάλους του. Εξαρτάται από τον άνθρωπο. Αν θέλω να σε κοροϊδέψω, σου πουλώ αγάπες και λουλούδια, γιατί θα έχω κρυμμένο από πίσω κάποιο συμφέρον....Δυστυχώς στην ζωή του ανθρώπου μπαίνει σχεδόν πάντα το συμφέρον....Οπότε εκεί χαλάει το πράμα. Ξέρεις ποιοί δεν έχουν κανένα συμφέρον? Απολύτως κανένα συμφέρον από σένα?
    Μόνο οι γονείς μας, μιλάω για τους σωστούς γονείς, και οι μοναχοί και οι μοναχές...Αυτοί μόνο με αγάπη σε πλησιάζουν, καθαρή αγάπη....Εξαρτάται πάντα από τον άνθρωπο. Αλλά όταν έρχεται μέσα σου η αγάπη...ναι ...τότε ξέρεις ν'αγαπάς.....δίνεσαι, ζεις για τον άλλον (άνθρωπο ή τον Θεό), αναπνέεις για εκείνον, πετάς στα ουράνια.......μαθαίνεις την λέξη "θυσία", γιατί αγάπη σημαίνει θυσία...Βοηθάς τον άλλον με όλες σου τις δυνάμεις, αρκεί να του δώσεις λίγη χαρά, να του δηλώσεις το στήριγμά σου....να θυσιάσεις λίγο από το εγώ σου και να "δώσεις"....Το "δώσεις" με όλες του τις έννοιες...Να δώσεις το αίμα σου, λίγα χρήματά σου, κάποια ρούχα, την προσοχή σου, να τον ακούσεις, να του συμπαρασταθείς, να...να...να....πόσα ατέλειωτα "να"...
    Άλλωστε ο Κύριος δεν θυσιάστηκε για μας από την πολύ αγάπη που μας είχε και έχει , άσχετα με όσα εμείς Του κάνουμε?
    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/9/13 15:07

    Δείτε το βιντεάκι αυτό....Ταιριάζει....

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PT-HBl2TVtI#t=126

    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/9/13 15:18

    Ας μεταφέρω και τις σκέψεις του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη, για την αγάπη.

    " Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον κόσμο από το να αγαπάς τον Θεό και τον πλησίον σου. Σ`αυτό η ψυχή βρίσκει την ειρήνη και τη χαρά. Η αγάπη του Θεού και η γλυκύτητα του Αγίου Πνεύματος σε κάνουν να ξεχνάς ολοκληρωτικά τη γη. Όταν ο νους είναι αφοσιωμένος στον Θεό, ξεχνά τον κόσμο. Αυτός που γνώρισε την αγάπη του Θεού, αγαπά όλο τον κόσμο.

    Μην κρίνεις τους άλλους, διότι συμβαίνει συχνά κάποιος να κατηγορεί κάποιον άλλο χωρίς να τον γνωρίζει, χωρίς να γνωρίζει πώς μπορεί η ψυχή του να είναι όμοια με τους αγγέλους.

    Όσο μεγαλύτερη είναι η αγάπη, τόσο πιο μεγάλες είναι οι θλίψεις και τα βάσανα της ψυχής. Όσο πιο ολοκληρωμένη είναι η αγάπη τόσο πιο ολοκληρωμένη είναι και η γνώση του Θεού. Όσο πιο φλογερή είναι η αγάπη, τόσο δυνατότερη είναι η προσευχή. Όσο πιο τέλεια είναι η αγάπη, τόσο αγιότερη είναι η ζωή".

    Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/9/13 10:49

    Το ανωτερο ειδος αρετης.τι να πεις;;;για αγαπη μη μιλας
    Γινε εσυ αγαπη.η αγαπη του χριστου μου.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?