17 Νοε 2013

* ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ...




Οι φωτισμένοι γέροντες της εκκλησίας μας λένε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή μας.


Εσείς έχετε βιώσει αυτή την αλήθεια στη δική σας ζωή;

Νιώσατε, με συγκεκριμένα γεγονότα και καταστάσεις, να καθοδηγείστε απο τον ουρανό;

Β.Ζ.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/11/13 10:54

    Πιο δυσκολη ερωτηση που εχω δεχτει και μπραβο!!
    Ε.Ο
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ εαν μπορω να απαντησω σωστα...θα προσπαθησω συμφωνα μεαυτα που εχω ζησει.

    Εχω καταλαβει το εξης:Ο θεος αφηνει ελευθερο τον ανθρωπο να πορευεται οπως θελει.Εαν πορευτεις συμφωνα με τον λογισμο σου,σιγουρα θα κανεις λαθη και θα τα αποδωσεις στον εαυτον σου.Εαν ζητησεις τη βοηθεια Του Θεου μεσω προσευχης και νηστειας για καποιο θεμα +την συμβουλη του πνευματικου σου,τα πραγματα ειναι καλυτερα,οχι ομως ..οτι δεν θα εχουν σταυρο οι δρομοι αυτοι.Οσο ομως στερεωνεσαι στην πιστη και περνα ο καιροςπερπατωντας πανω στα καρφια,αισθανεσαι τη Δυναμη του Θεου καιξεπερνας τη ζωη καλυτερα αφου εισαι ενωμενος-η ...συσταυρωνεσαι μεν αλλα πονας με διαφορετικο τροπο..ειναι η χαρμολυπη η λεγομενη....επομενως..το ζητημα ειναι ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ...ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΣ...ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ,ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΩΣ,ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ Κ.Λ.Π..............ΩΣΤΕ ,Ο,ΤΙ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΠΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΓΛΥΚΙΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ...ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΑΡΓΑΡΥΤΗ ...ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ..ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ.......ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ...ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΜΟΛΥΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ...ΑΛΛΑ ,ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ...Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ..ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ...ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ...ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ...ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΗΘΟΣ...ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΙΣ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ...................................................................>>>>>θα σου δωσει ΧΑΡΙΣΜΑ ....ΑΡΕΤΗ...
    ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕ ΤΙ ΠΝΕΥΜΑ ΟΜΙΛΩ...πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/11/13 11:00

    Πουθενά μέσα στην χριστιανική μας πίστη δεν γίνεται κάποια αναφορά στην λέξη "τύχη" .Δεν υπάρχει καμία θεά ή τυφλή δύναμη που να ονομάζεται έτσι. Δεν υπάρχουν τυχεροί ή άτυχοι άνθρωποι, αυτά είναι δοξασίες και αντιλήψεις δεισιδαιμονικές, που αγγίζουν την ειδωλολατρία και τις καλλιεργούν σκόπιμα κάποιοι μάγοι, κάποιοι αστρολόγοι για ωφέλεια δική τους φυσικά. Στην καθημερινότητά μας ωστόσο, έχουμε συνηθίσει και λέμε πως κάποιος είναι τυχερός σε σχέση με τον γάμο του, την εργασία του ,την υγεία του, αλλά αυτά όλα, αναφέρονται στο κομμάτι της βιολογικής ζωής του ανθρώπου.
    Το μόνο που υπάρχει είναι η πρόνοια του Θεού. Πράγματι ο Θεός προνοεί για τα πάντα. Από το πιο μικρό άτομο της ύλης ως το πιο μεγάλο και τελειότερο . δημιούργημά Του, τον άνθρωπο.
    Η λέξη πρόνοια δεν είναι παρά το θείο σχέδιο βάσει του οποίου πλάσθηκαν τα πάντα.
    Στον άνθρωπο γενικότερα ο Θεός συνδύασε το σχέδιό Του, παρέχοντάς του, ένα μεγάλο αγαθό, την ελευθερία της βουλήσεώς του.Συχνά όμως ο άνθρωπος κάνει κακή χρήση αυτής της ελευθερίας, διότι επιζητά με τις πράξεις του,να ματαιώσει τα σχέδια του Θεού, γεγονός που φυσικά δεν μπορεί να επιτευχθεί με κανέναν τρόπο.Έτσι γρήγορα οδηγείται σε δυσάρεστες γι' αυτόν καταστάσεις.
    Όλη η ζωή μας βρίσκεται μέσα στα χέρια του Θεού, μέσα στο μυστήριο της αγαθής ΤΟΥ πρόνοιας. Ο Θεός είναι Εκείνος που "επινοεί" μύριους τρόπους είτε "κατ' ευδοκία" ,είτε "κατά παραχώρηση", μέσα από ευχάριστα ή δυσάρεστα τις περισσότερες φορές γεγονότα παιδαγωγικά πάντα, να οδηγήσει εμάς τα παιδιά Του, προοδευτικά ,στην αγκαλιά Του.
    Όλα λοιπόν γίνονται βάσει του θείου σχεδίου που πάντα έχει έναν και μοναδικό σκοπό να οδηγήσει το κάθε ένα πλάσμα Του, στην σωτηρία του.
    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?