22 Οκτ 2010

* ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ?

ΟΥΤΕ ΚΗΔΕΙΑ,ΟΥΤΕ ΕΞΟΔΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΦΑΣΑΡΙΕΣ...

Ετσι επελεξε,τα εκανε ολα με αυτην την λογικη.
Ειχε την μητερα της στο γηροκομειο,ηταν μια μανα με 9 παιδια.
Η μια κορη την ειχε αναλαβει και την εβαλε σε ενα γηροκομειο.
Για χρονια ηταν εκει,μια μανα ...
ομορφη στην ψυχη και στο σωμα.
Ηταν Ορθοδοξη Χριστιανη μανα και ηθελε να ζει Χριστιανικα μεχρι το τελος της ζωης της.
Τα χρονια ομως περασαν και ο Κυριος την καλεσε κοντα του στους ουρανους για το αιωνιο ξεκουρασμα.
Φυσικα αυτη που θα κανονιζε και τα της κηδειας ηταν η κορη της που ειχε και την επιμελεια της φροντιδας.
Πηρε την αποφαση χωρις να το πολυσκεφτει.
Δεν ηθελε ουτε καλεσμενους,ουτε εξοδα για την κηδεια και ολα τα παραιτερω.
Απλα ανακοινωσε στα υπολοιπα αδερφια της οτι παει την μανα τους για αποτεφρωση.
Τα αδερφια την ειχαν πει οτι θα αναλαβουν αυτοι τα εξοδα και να μην την παει για καψιμο,αλλωστε δεν το ηθελε αυτο η μανα τους.
Αυτη ομως γνωμη δεν αλλαζε,ηθελε να ξεμπερδεψει οσο το δυνατον γρηγοροτερα.
Το μαθανε οι συγγενεις και την τηλεφωνουσαν να της πουνε να μην παει την μητερα της για αποτεφρωση,δεν ηταν σωστο αυτο που πηγαινε να κανει.
Αυτη τιποτε.
Τελικα την μανα της την αποτεφρωσε και ετσι πηγε σπιτι της γρηγορα και χωρις να αγχωνετε για κηδεια και καλεσμενους.

Σαν Ορθοδοξοι Χριστιανοι εχουμε παραδοση να γινεται ταφη και οχι αποτεφρωση.
Σε αυτην την περιπτωση ο Θεος θα ειναι αυτος που θα βαλει τα πραγματα στην θεση τους.

Παντως μπορει αλλοι να αποτεφρωνονται χωρις την θεληση τους,αλλοι να χανονται στις θαλασσες,αλλοι να καιγονται σε δυστυχηματα,κτλ αλλα το σιγουρο ειναι οτι ολοι θα βρεθουν αντιμετωποι απεναντι στον Κυριο την ημερα της κρισεως.

Οπου και να ταφουμε,οπου και να αποτεφρωθουμε την κριση δεν την γλυτωνουμε.
Ολοι θα αναστηθουμε,και ας βρισκομαστε διασπαρτοι σε ολον τον κοσμο.

ΑΔΕΡΦΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ.
ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΗΔΕΙΕΣ,ΟΥΤΕ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΕΙΣ.
ΤΑΦΗ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ.
ΑΣ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ!!!

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/10/10 02:41

    Καλημέρα!Είναι φοβερό να μην σκεπτώμεθα ορθόδοξα...Ετσι ήθελε να να γίνει και η ταφή της μεγάλης υψηφώνου ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ όπου και θέλησε η τέφρα της να σκορπιστεί στη Μεσόγειο και δεν βρέθηκε αδελφοί μου ένας άνθρωπος να της πει δυο κουβέντες αλήθειας για την Πίστη μας.Ασχετο αν θα το ακολουθούσε αλλά ας της έλεγε κάποιος ένα λόγο!Οταν ο Αγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στο περίφημο βιβλίο του περί ''σκανδάλων και περι διορθώσεως αδελφού''μας λέγει κάποιες αλήθειες οτι δηλαδή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟΝ ΨΥΧΗΣ..ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΤΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ..ΟΤΙ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ''Τι με μέλει εμένα δια τον άλλον;''..οτι χρεωστουν να βοηθουν οι χριστιανοι ο ενασ τον αλλον με τη συμβουλή...με τον κόπο του σώματος...με το καλό παράδειγμα...με την προσευχή..--κάποιοι είπαν ''ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει''--κάποιοι άλλοι είπαν ''είσαι συ άξιος να διορθώνεις τον άλλον;''--Γιαυτό γίναμε όπως γίναμε δυστυχώς ούτε τις αλήθειες της Πίστης μας δεν γνωρίζουμε.οχι άξιος δεν είναι κανένας να διορθώσει αλλά ποιός από μας πονάει ένα μέλος του και δεν θα προσπαθήσει να το γιατρέψει;--Μερικοί το παιρνουν από ταπείνωση ''ποιός είμαι εγω να σε διορθώσω;''Δεν λέγω με το ζόρι να πας να τον τραβάς ναρθει στα λογικά του αλλά πες ένα λόγο σωτήριο βρε αδελφέ ...έχω την εντύπωση πως η αρχή της αποστασίας είναι η σιωπή...στην αλήθεια και την ακρίβεια της Πίστεως.Διοτι σιωπούμε κάνοντας αρετή αλλά αδιαφορούμε για τον διπλανό μας..γιαυτό όλες αυτές οι τραγωδίες.Ακούω συνεχώς τη Λέξη σιωπη...και πρεπει να σιωπας ..ναι ενταξει να σιωπά κανείς όταν είναι στο βουνό..στο μοναστήρι...η και μόνος του...όταν θέλει να επικοινωνήσει με τον Κύριο..η ορθοδοξία όμως είναι κοινωνία εν χριστω προσώπων δεν είναι σιωπη μονιμη νομίζω και αν θέλετε το συζητάμε...πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστιανός απο επιλογή !22/10/10 02:45

    Επειδή είμαι μικρός και η οικογένεια μου ποτέ δεν μου έδειξε το δρόμο του θεού όντας κομμουνιστές ... Αυτή η ημέρα της κρίσης ξέρουμε πότε στο περίπου θα γίνει ?! Δηλαδή την περιμένουμε πολύ καιρό ? Πως θα γίνει να μάθουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ,ΜΕΧΡΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΜΕ.
    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.
    ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟ.
    ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ.
    Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΟΡΗ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΙΣΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ...
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΣ,ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ,ΕΧΕΤΕ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ,ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΛΑΒΕΙ,ΕΧΕΤΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΚΤΛ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
    ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστιανός απο επιλογή !22/10/10 09:12

    Απλά σκέφτομαι οτι θα είναι τελείως διαφορετικό βίωμα ενώ βρίσκεσαι στην επίγια ζωή όπως επείσης και στην μετά ζωή το να κάνεις υπομονή ! Δηλαδή σαν πνεύμα ή δεν ξέρω πως το λέτε εσείς (ψυχή ?) η υπομονή καθορίζεται αλλιώς εφόσον ο χρόνος ,την στιγμή που είσαι πνεύμα(δηλαδή αθάνατο και άπειρο), λειτουργεί και βιώνεται με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ... Εμείς ας πούμε σαν άνθρωποι του θεού έχουμε μοιράσει τον χρόνο μας, σε ώρες μέρες μήνες χρόνια , γιατί απλά ο χρόνος μας είναι μετρημένος(δηλαδή η επίγια ζωή μας έχει αρχή και τέλος) και οχι άπειρος ! Η "μετά" ζωή δεν θα χρειαστεί να καθοριστεί ο χρόνος ούτε να μοιραστεί γιατί θα είναι άπειρος ... Οπότε χωρίς την ύπαρξη του χρόνου όπως τον έχουμε τώρα στις ζωές μας και στα βιώματα μας , δεν θα μπορεί να υπάρξει και η έννοια υπομονή. Γιατί η έννοια υπομονή έχει επινοηθεί απο τον άνθρωπο αφού επινοήθηκε,πάλι απο τον άνθρωπο, η κατανομή του χρόνου !
    Με όλη μου αυτή την ειλικρινή κατάθεση δεν θέλω να αμφισβητήσω την άφειξη της στιγμής της κρίσεως απλά πιστεύω οτι το ανθρώπινο είδος(συνυπολογίζοντας σε αυτούς και εμένα και εσάς ακόμα και τους ανθρώπους της εκκλησίας) έχει πιάσει πάτο ... Δεν πρέπει να χρονοτρυβούμε !! Πρέπει να πιέσουμε με κάποιο τρόπο να έρθει αυτή η ημέρα τώρα ! Δεν γνωρίζω αρκετά περί χριστιανισμού αλλά νομίζω οτι ποτέ δεν είναι αργά για κάτι τέτοιο ... Άλλωστε είμαι μικρός ακόμα ...Και για αυτό δεν γνωρίζω αν υπάρχουν κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας με τον θεό ! Πιστεύω όμως οτι θα υπάρχουν κάποιοι που το έχουν καταφέρει με τα χρόνια της πίστης τους ! Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να βρούμε εμείς οι ταπεινοί αμαρτολοί και να τους πούμε να πιέσουν καταστάσεις για να γίνει η κάθαρση όσο πιο γρήγορα γίνεται !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ...
    ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ.
    ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ,ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.
    ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ,ΑΣ ΜΗΝ ΤΙΣ ΞΕΧΝΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/10/10 16:33

    Να πω κάτι στον φίλο των 9:12.-Αγαπητέ αδελφέ,ξερετε εμεις οι χριστιανοί δεν περιμένουμε την μέλλουσα κρίση ..εκείνο που μας απασχολεί μας τους χριστιανούς είναι η μετά θάνατον κρίση.Ο κόσμος δεν πάει καλά πραγματικά...Η κάθαρση που λέτε γίνεται με τον αγώνα του καθενός από μας με την εξομολόγηση--τη θεια κοινωνια--τον εκκλησιασμό όχι για να βολευτούμε στον παράδεισο αλλά για να ατενίζουμε την ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.να είμαστε κοντά του και σε αυτή αλλά και στην άλλη ζωή.Ο Θεός είναι ΦΩΣ και με Φωσ ενώνεται.Δεν είναι δυνατόν να φύγουμε για την άλλη ζωή μαυροι από την αμαρτωλή ζωή και την κρεπάλη και να ενωθούμε με τον Κύριο.Αν θέλετε να είστε ένας 'ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ''..Θα ήταν ωφελιμότερο να γίνεται ένας ''ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ''...και αυτό επιτυνχάνεται με το να πλησιάσετε τον Κύριο.Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΕ..[ελα να δεις..και όταν δεις...δεν θα θες να φύγεις...διότι Αυτή θα σας δώσει όλους τους χυμούς της ουσίας της υπάρξεώς της]...Μα θα πει κανείς γιατί να τα κάνω όλα αυτά;γιατί να μη χαρώ τη ζωή..θα σας έλεγα πως αυτή η ζωή έχει ημερομηνία λήξεως...πόσο θα ζήσουμε ;πόσα χρόνια100;70;..κάποτε θα πεθάνουμε...όποιον υπηρετούμεε σ αυτή τη ζωή με αυτόν θα είμεθα και στην άλλη.Η άλλη ζωή όμως δν ΄χει ημερομηνία λήξεως είναι αιώνια....γιαυτό ο θάνατος είναι φρένο για τον άνθρωπο αν δεν υπήρχε ο θάνατος θα λέγαμε όλοι''Τι με μέλλει εμένα ας φάγω και ας πιώ και ας κάνω ότι κρεπάλη μου αρέσει...''Αυτό έχει συνβει τώρα δεν υπάρχει κανένα φρένο γιαυτό βλέπουμ την τραγωδία των προσωπικών μας θελημάτων..δεν υπάρχει ευλογία γιατί όλοι πήραμ ολισθηρούς δρόμους...Ευχομαι να βρήτε τον δρόμο σας αυτόν που οδηγεί στον Κύριο γιατί μόνον κοντά του θα βρείτε την γαλήνη της ψυχής σας...πηνελόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ...
    ''ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/10/10 16:29

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ...
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ
    ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΕ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ!!!
    ΑΠΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΘΕΟΣ -ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΗΤΑ= Θεος και οχι θεος.
    εχει σημασια,
    και να αποδιδουμε το σεβασμο που πρεπει...οπου πρεπει....
    τωρα-σχετικα με την Ημερα της κρισεως
    μονο ο Θεος γνωριζει
    ουτε οι Αγγελοι-ουτε οι Αγιοι.κανείς μα κανείς.
    ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ,
    ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΥΧΝΑ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ-ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΕς ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ,
    ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ,,,
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΑΝΩΝΥΜΕ/Η 16.29...
    ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ.
    ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/10/10 14:08

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ,Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ
    ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΟ.
    ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΗΔΗ....
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΤΕ...
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?