23 Φεβ 2012

* ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ.
ΜΕΣΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΩΦΕΛΕΙΜΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια από τα λόγια του γέροντά μου από καποιο κήρυγμα της Κυριακής. 
Θα σας αναφέρω διάσπαρτα ότι κατάφερα να θυμηθώ.
Πάντα μας μιλάει για την αγάπη που έχει ο Θεός για τον άνθρωπο, η οποία είναι τεράστια. 
Πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να σεβόμαστε το σώμα μας, επειδή είναι ο ναός του Θεού. 
Να διατηρούμε το σώμα και την ψυχή μας αγνή και καθαρή. 
Πολλά αμαρτήματα που κάνουμε, οφείλονται στο ότι δεν σεβόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό και το σώμα.
Είναι ανθρώπινο να αμαρτάνουμε και να πέφτουμε σε λάθη, επειδή μετά το προπατορικό αμάρτημα ο άνθρωπος έχει ροπή στο κακό. 
Σ’ αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος θα πρέπει να εξομολογείται, να μετανοεί και να κλαίει για τα σφάλματά του. 
Και το πιο σημαντικό είναι να μην επιμένουμε στα λάθη μας. 
Γιατί, όπως είπε, το να αμαρτάνουμε είναι ανθρώπινο - το να επιμένουμε στην αμαρτία, είναι διαβολικό.
Επίσης, μας μίλησε για τον θάνατο. 
Ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να φοβάται τον θάνατο, γιατί  ο προορισμός του δεν είναι να μείνει στη Γη, αλλά να γυρίσει στον ουρανό. 
Κάθε αμαρτία μας λοιπόν, είναι ένα επιπλέον βάρος για την ψυχή. 
Και την στιγμή που θα φύγουμε από αυτό τον κόσμο, όλα τα βάρη θα συναθροιστούν και θα ζυγιστούν για την άλλη ζωή.
Όσο περισσότερο βάρος για την ψυχή, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για εκείνη.
Εκείνη τη λίγη ώρα που τον ακούμε να μας μιλάει, νιώθουμε όλοι δυνατοί και σίγουροι. 
Συμφωνούμε μαζί του, νιώθουμε την αλήθεια στα λόγια του και την αγάπη του για εμάς.
Μόλις όμως φύγουμε από το αρχονταρίκι και γυρίσουμε στην καθημερινότητά μας, επιστρέφει μέσα μας η αμφιβολία, οι λογισμοί, η κακή προαίρεση.
Εκεί ξεκινάει ο αγώνας όλων μας.
Εκεί θα φανεί ποιος αγαπάει τον Χριστό μας…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/2/12 15:38

    Yπέροχο!

    έχω μια ερώτηση. Μπορούμε να προσευχόμαστε στους Ρομανώφ? Ξέρω ότι η Εκκλησία της Ρωσίας τους έχει καταταξει ως μάρτυρες.

    Επίσης: έχω μια όμορφη εικόνα της Παναγίας που όμως προέρχεται από καθολικούς. Η Παναγία έχει ζωγραφισμένη πάνω μια καρδιά, που είναι αιρετιή διδασκαλία. Μπορώ να την ασπάζομαι ή είναι αμαρτία? Δεν ασπάζομαι την αιρετική διδασκαλία περί ιεράς καρδιας

    Ευχαριστώ προκαταβολικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

      Η τιμή στους μάρτυρες είναι αυτονόητη, τώρα αφού η τοπική Εκκλησία της Ρωσιάς έπραξε την αγιοκατάταξη των Τσάρου Νικολάου και των συν αυτώ τελειωθέντων εμείς αποδεχόμεθα και τιμούμε τους δι´ αίματος, των αμαρτιών τα βάρη εξαλείψαντας.


      ''Τότε απέδιδε τιμή πρός το εικονιζόμενο πρόσωπο αφού μπορείτε να κάμετε την διάκριση για το πρόβλημα της παράστασης.

      Αν όμως τα παιδιά που θα εξοικειωθούν με την παράσταση χωρίς γνώση του θέματος αποδεχθούν την συμμετοχή έστω και συμπροσευχόμενοι στην Ρ/κ κοινωνία και όχι Εκκλησία τότε καλόν να την κρατήσουμε μακριά η να την χαρίσουμε σε αδελφούς που αποδέχονται την πλάνη των Ρ/κ''

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/2/12 17:46

    Έτσι είναι όπως τα λέτε!Έκείνο που βοηθάει πάρα πολύ είναι η αναζήτηση της αλήθειας από μόνος του ο καθένας,δηλαδή να μην αρκείται στα λόγια του ιερέα μόνον ,όχι επειδή απαξιώνει αυτόν αλλά επειδή συνήθως οι ιερείς έχουν πολλές φροντίδες στην εκκλησία και το κήρυγμα είναι σχεδόν μιά φορά την εβδομάδα,χρειάζεται και από μόνοι μας να εργαζόμαστε στην μελέτη του Ευαγγελίου,κάποια βιβλία ,στην αρχή αυτά που στο μάτι μας κάνει εντύπωση ο τίτλος τους και μετέπειτα ο Κύριος ανάλογα με την καρδιά σας,το τι δηλαδή επιθυμεί να μάθει σας στέλνει και τα κατάλληλα μηνύματα για το ποιά βιβλία παράλληλα με τη Γραφή θα διαβάζετε,'ωστε να κατανοήσετε και άλλα βαθύτερα νοήματα και κατοπιν άλλα και άλλα και η γνώση επάνω στην Πίστη μας είναι ατελείωτη καθώς πιστεύω ότι όσο μαθαίνεις τόσο βλέπεις την αναξιότητά σου και πόσο μακριά είσαι από Εκείνον.Εκεί βλέπεις τα σφάλματα και τις ελλείψεις,το χάλι το πνευματικό,εκεί νιώθεις ότι είναι καλύτερα να κουκουλωθείς και να μην σε βλέπει κανείς παρά μόνον Εκείνος.Διότι η αποκάλυψη Του για την ποικιλία των άπειρων χαρισμάτων Του σε εσένα που τον ψάχνεις ,σου σβήνει αυτήν την απιστία λίγο λίγο και καταλαβαίνεις πόσο εσύ είσαι ο άπιστος.Παράλληλα η προσευχή επειδή είναι απαραίτητη βοηθάει πιστεύω πολύ,πάρα πολύ..στους λογισμούς απιστίας αλλά και αυτό που είπατε πρέπει να το εξαγορεύσετε στον πνευματικό σας''έχω λογισμούς απιστίας''''έχω λογισμούς..κ.λ.π''.Κάποτε είχα λογισμούς ύβρεως κατά του Θεού''Πέρασα πολύ διάστημα να απαλλαγώ απόδαύτους.Η υπερηφάνεια πολλά σου βγάζει δυστυχώς!Τελικό συμπέρασμα δεν υπάρχει στην πνευματική ζωή.Προχωράς σε έναν δυσβατο δρόμο,μόνος σου δεν μπορείς να τα καταφέρεις πάντα να πιστεύεις πως είναι Ο Κύριος δίπλα σου ,Εκείνον να έχεις εμπιστοσύνη στο αγαπητικό Του σχέδιο και πάντα ζητιανεύεις στην κυριολεξία το έλεος Του.Μόνον Εκείνος είναι που σώζει.Αλλά θέλει και την δική μας προσπάθεια και την δική μας προαίρεση,τον δικό μας ζήλο.Κάποιους χωρίς έργα τους έσωσε [βλέπε ο ληστης στο σταυρό].Εκείνος πρόλαβε και ζήτησε με ταπείνωση συγνώμη.Εμείς θα προλάβουμε?Γιαυτό ας κάνουμε αυτό που μπορούμε,τα μικρά βηματάκια που μπορεί ο καθένας έχοντας εμπιστοσύνη σε Εκείνον και ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ!!!φιλάδελφα πάντα και με τα ελάχιστα που ζω και εγώ ελπίζοντας πάντα στο έλεός Του..
    πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝ.
      ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ.

      Διαγραφή

Εσεις τι λετε?