9 Φεβ 2012

* ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ?

ΑΚΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ-ΠΥΚΝΑ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ''ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ''
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ.
ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ,ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ,ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ,ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ.

''Εφυγε απο την ζωη''
Απο ποια ζωη εφυγε αδερφε μου?
Η ζωη μας δεν τελειωνει με το που θα κλεισουμε τα ματια μας.
Η ζωη συνεχιζεται και μετα θανατον.
Το πιστευουμε αυτο?

Αν δεν το πιστευουμε τοτε δεν ειμαστε Ορθοδοξοι Χριστιανοι.
Ο ιδιος ο Χριστος νικησε και κατηργησε τον θανατο με την Ανασταση του.
Αν δεν πιστευουμε στην Ανασταση του Κυριου μας,τοτε δεν πιστευουμε και στην μετα θανατον αιωνια ζωη.
Αυτο ομως που θα χασουμε σιγουρα οταν κλεισουμε τα ματια μας θα ειναι η ευκαιρια να μετανοησουμε για τα αμαρτηματα μας.
Μετα θανατον δεν υπαρχει μετανοια.
Γιαυτο να ζουμε την καθε στιγμη σαν να ειναι η τελευταια στιγμη της ζωης μας.
Ξυπναμε το πρωι για να παμε στην δουλεια μας και δεν ξερουμε αν θα γυρισουμε πισω στο σπιτι μας το απογευμα.
Πηγαινουμε για υπνο το βραδυ και δεν ξερουμε αν θα δουμε την ανατολη του ηλιου,επειδη θα ερθει η δικη μας δυση.
Ποσες περιπτωσεις ακουμε και διαβαζουμε...
''Εφυγε ξαφνικα''
''Ηταν αναπαντεχο''
''Ηταν τοσο νεος''

Δυστυχως δεν καναμε κανενα συμβολαιο ζωης.
Μπορει να υπογραφουμε συμβολαια για μισθωση,για ασφαλεια,για δανεια αλλα συμβολαιο ζωης δεν καναμε και δεν θα κανουμε ποτε.
Αυτο ειναι στου Θεου τα χερια.

ΑΣ ΖΟΥΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ.
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ,ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ,ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ,ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ,ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ,ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ...ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ.

4 σχόλια:

  1. παρα πολυ καλα μας τα λετε αδελφοι στο διευχων .πολλοι ανθρωποι εχουν μια επιφανειακοι σχεση με τον χριστοκαι ασχολουνται με τα υλικα αγαθα και δεν εχουν ιδεα για χριστο και ανασταση γιατι ποτε δεν ψαξανε να βρουν οι να διαβασουν κατιγια την θρεισκεια μαςκαι να νιωσουν την πνευματικη ζωη και την χαρι του αγιου πνευματος.σας ευχαριστω πατερ βασιλειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΤΕΡ ΒΑΣΙΛΕΙΕ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΨΥΧΗ ΥΛΗ.
      ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑ.
      ΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

      Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/2/12 07:58

    συγνωμη αλλα δεν συμφωνω καθολου... ειναι δυσκολο να χανεις ανθρωπους απο την ζωη...( την υλικη ζωη)... το να μην εχεις διπλα σου τον ανθρωπο που υπερ αγαπας ειναι δυσκολο...στην υλικη ζωη οπως λετε τον αγκαλιαζεις τον φιλας των νιωθεις μιλας μαζι του μαλωνεις μαζι του ζεις και μεγαλωνεις με καποια ατομα... ΟΧΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΑΝΤΕΛΟΣ...προσφατα εχασα τον πατερα μου και ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΧΑΔΙ ΤΟΥ Η ΑΓΓΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΟΛΑ!!!!!! στην πνευματικη ζωη ειναι διαφοερετικα... εμεις ομως ζουμε και ποναμε στην ΥΛΙΚΗ ΖΩΗ υπαρχει μεγαλη διαφορα!! ετσι μαθαμε ετσι μεγαλωσαμε στην υλικη ζωη..διαφορετικα δεν θα πονουσαμε και δεν κλεγαμε καθολου.. ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΘ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΤΟΝ ΧΑΣΑΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/2/12 05:00

    Αγαπητή αδελφή -ε σας κατανοώ απόλυτα γιατί και εγώ έχω χάσει τον πατέρα μου και γνωρίζω από τέτοιου είδους πόνο και για μένα ήταν καλός πατέρας και προστάτης μας και άντυτος έμενε για να έχουμε εμείς.Δεν είναι διαφορετικά στην πνευματική ζωή καλή μου αδελφή -ε,Ο Κύριος σταυρώθηκε για μας,έχυσε το αίματου γιά εσένα και εμένα και γιά όλους.Αυτό σημαίνει πως όλοι πρέπει να βάζουμε στη θέση Του τη θέση μας,αυτό σημαίνει πως όλοι συσταυρωνόμαστε μαζί Του,αλλιώς δεν λεγόμαστε και χριστιανοί.Ναι ,είμαστε στην γη αυτή,την υλική αλλά καλούμαστε να ζήσουμε και την πνευματική ζωή και πνευματική ζωή θα πει προσεύχομαι στον Θεό,εκκλησιάζομαι,κοινωνώ,εξομολογούμαι έτσι παίρνουμε δύναμη αλλιώς πως θα αντιμετοπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής?Μόνοι μας είναι αδύνατον αδελφή μου.Βλέπουμε καθημερινά πόσοι αδελφοί μας αυτοκτονούν.Δυστυχώς χάσαν την ελπίδα τους για τη ζωή,χάσαν τον Θεό..Μην πιστευετε πως και οι χριστιανοί επειδή είναι στην πνευματική ζωή δεν πονούν,αντίθετα πονούν πολύ για κάθε θλίψη αλλά επειδή δεν έχασαν τον δρόμο ξέρουν που να κοιτάξουν δηλαδή.Και αυτό κάνει την διαφορά καλή μου αδελφή -ε.Γιατί Ο Χριστός έχει τη δύναμη να ενισχύει κάθε καρδιά που τον επικαλείται.Έτσι περνούν τα χρόνια και αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν αναλογίζεται''εγώ πως ξεπέρασα αυτή τη λαιλαπα που μου είχε συμβεί τότε?''Αμέσως όμως προσγιώνεται και λέγει ''Ο Κύριος μου έδωσε αυτή τη δύναμη.Σε ευχαριστώ Κύριε μου που με βοήθησες ,Δοξασμένο ΤΟ όνομάσου!!!''.Χάσαμε τον γεννήτωρά μας.Δεν ήταν δικός μας.Όλοι ανήκουμε στο Θεό.Αυτό που εξηγεί ο αδελφός εδώ και διαχειριστής του μπλόκ,είναι πως μπορεί να τον χάσαμε και το λέμε όλοι αυτό,αλλά στην ουσία ζει η ψυχή του.Τα μνημόσυνα που κάνουμε ,τα τρισάγια ,οι ελεημοσύνες για την ψυχή τους,τα κολυβα στα τρίμηνα ,τα πρόσφορα,οι λειτουργίες,τα εξάμηνα κ.λ.π,τα σαρανταλείτουργα,τα γεύματα στην εκκλησία στους πτωχούς,όλα αυτά τα λαμβάνει η ψυχή,παίρνει τα μηνύματα,υπάρχει κοινωνία με τις ψυχές,ασχέτως αν δεν είναιμπροστά μας να τους δούμε.Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να ζούμε σε αυτή τη γη αιώνια.Έχει ημερομηνία λήξεως αυτή η ζωή.Αλλά αν κανείς έχει εμπιστοσύνη στον Θεό,έχει την πίστη πως όλα αυτά που μας άφησε σαν κληρονομιά Το Ευαγγέλιο,είναι η αλήθεια της πίστεώς μας και μας αγαπά πολύ περισσότερο από ότι τον αγαπούμε εμείς και θα κάνει το καλύτερο δυνατό γιά τον καθένα μας ώστε να απολαύουμε [η δυνατόν]μαζί Του την Δόξα Του και την Μακαριότητα στην άνω Ιερουσαλήμ.Ευχομαι από καρδίας Ο Κύριος να σας ενισχύει την ελπίδα και την πίστη γιατί από αυτό έχουμε όλοι ανάγκη επειδή όλοι είμαστε αδύναμοι και ειδικά αυτό τον καιρό που ζούμε πολύ δύσκολα και είναι μεγίστη ανάγκη συγκακουχούμενοι να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σαν πραγματικά αδέλφια [αν και άγνωστοι μεταξύ μας]του Χριστού.πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?