9 Αυγ 2009

* ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ...

Κύριε,πάλι κοντά Σου προστρέχουμε, όπως σε κάθε δύσκολη και τραγική στιγμή.
Και τώρα που οι φλόγες τύλιξαν την χώρα μας και καίνε την καρδιά μας, κατώδυνοι Σ' εκλιπαρούμε... Ιλάσθητι Κύριε, ιλάσθητι ταις αμαρτίαις ημών.
Συγχώρεσε.
Ελέησέ μας. Ποιοι είμαστε το γνωρίζουμε, κι ας μην το ομολογούμε.
Πώς βεβηλώσαμε την χώρα μας, την Αγιοτόκο, αιματοπότιστη πατρίδα μας, κι αυτό το ξέρουμε.
Με θειάφι απ' τον ουρανό θα ταίριαζε να μας κάψεις, όπως τα Σόδομα και την Γομόρρα. Όμως, Κύριε, μην ενεργοποιείς την δικαιοσύνη Σου.
Δώσε μας χρόνο να μετανοήσει ο λαός μας. Παράτεινον το έλεός Σου... Θυμήσου πως η πατρίδα μας στάθηκε παιδί Σου αγαπημένο.
Μυριάδες μάρτυρες Σου πρόσφερε.
Για το όνομά Σου έδωσε μάχες σκληρές. Σ' αγάπησε, Κύριε, η χώρα αυτή, κι ας φαίνεται τώρα πως ζαλισμένη πορεύεται μακριά Σου. Σ' αγάπησε πολύ.
Δικό Σου τόπος είναι. Εδώ το περιβόλι της Παναγίας. Εδώ οι μεγαλόπρεποι βυζαντινοί ναοί. Εδώ τα αναρίθμητα εκκλησάκια. Εδώ οι σεβάσμιοι διάκονοί Σου. Εδώ το πιστό πλήρωμα που κατακλύζει τον Οίκο Σου. Άκουσε τις δεήσεις των ιερέων μας, των μοναχών μας.
Άκουσε την φωνή των μικρών παιδιών. Άκουσε την οιμωγή της Ελλάδος, που θρηνεί την σάρκα και τα παιδιά της. Κλίνον ουρανούς και κατάβηθι, Κύριε... Δώσε τέλος στην Κόλαση, για να κραυγάσουμε δοξολογητικά: "διήλθομεν διά πυρός και ύδατος και εξήγαγες ημάς εις αναψυχήν...".
Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?