19 Αυγ 2009

* ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ...

...Eκείνο που φαίνεται, παρ’ όλη την πληθώρα των γνώσεων, είναι ότι η εφηβεία είναι ένα μεταβατικό στάδιο, από την παιδική στη νεανική ηλικία.
Xαρακτηρίζεται από υπερβολικό συναίσθημα, αστάθεια, μειωμένη λογική, μιμητισμό, αναρχισμό, πολλή ευαισθησία, αμφισβήτηση των πάντων, συνεχή αλλαγή αποφάσεων κτλ.
Eίναι, δηλαδή, η εφηβική ηλικία μια κρίσιμη καμπή στη ζωή του ανθρώπου.
Aν καταφέρετε να περάσετε αυτή την καμπή χωρίς απώλειες, ανέγγιχτοι και καθαροί, θα έχετε επιτύχει την πρώτη και μεγαλύτερη νίκη της ζωής σας.
Γιατί η ζωή σας είναι γεμάτη από μάχες που είσαστε αναγκασμένοι να τις δώσετε.
Θα θέλετε να είστε νικητές κι όχι νικημένοι.
Όμως, όπως κάθε νίκη, έτσι κι αυτή χρειάζεται αγώνα και προετοιμασία.
Γι’ αυτό, σ’ αυτή την ηλικία, στ’ άγουρα χρόνια, δεν πρέπει να τσιλιμπουρδίζετε και να δημιουργείτε επιπόλαιες σχέσεις που θα στιγματίσουν το μέλλον σας, ούτε και να λαμβάνετε σοβαρές και δεσμευτικές αποφάσεις, αλλά να περιμένετε τα ώριμα χρόνια, που θα έχει επιτευχθεί σιγά σιγά η ισορροπία συναισθήματος και λογικής.
Oι ιδιαίτερες φιλίες μεταξύ αγοριών και κοριτσιών, στην εφηβική ηλικία, είναι επικίνδυνες και γι’ αυτό αχρείαστες, γιατί δημιουργούν το λιγότερο τραυματικές εμπειρίες και ψυχικά προβλήματα, που δυστυχώς είναι συνοδευτικά όλης της υπόλοιπης ζωής.
H εφηβική ηλικία είναι η ηλικία του αγώνα και του ηρωισμού για την προάσπιση των αξιών της εγκράτειας και της αγνότητας και το κτίσιμο ενός αδαμάντινου χαρακτήρα, που θα είναι η βάση μιας όχι εύκολης αλλά αληθινά όμορφης, χαρούμενης κι ευτυχισμένης ζωής.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?