26 Αυγ 2009

* ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ...

Κατα τον Κυριακατικο Εκκλησιασμο διαπιστωσα το ποσο κουρασμενος ειναι ο κοσμος σε οτι αφορα την σχεση με τον ουρανιο Πατερα μας.
Ο κοσμος,οι ''ευλαβεις πιστοι'' δεν εχουν διαθεση να σηκωθουν απο τις καρεκλες τους,βολευτηκαν για τα καλα εκει φαινεται...
Ουτε στο ''Πιστευω'' να σηκωθουν,ουτε ακομη την ωρα που μεταλαμβανουν Σωμα και Αιμα Χριστου οσοι ''Αξιως Μεταλαμβανουν''.
Δεν γνωριζουν ποτε επιτρεπεται να καθονται και ποτε να μενουν ορθιοι κατα την διαρκεια της λειτουργιας,ειναι και αυτο ενα θεμα απο την απειρια του κοσμου πανω στα εκκλησιαστικα και λειτουργικα θεματα.
Οι Ιερεις πρεπει να εξηγουν στον κοσμο με τετοιο τροπο ωστε και ο αγραμματος λαος να καταλαβαινει,εννοω στα χωρια που υποτιθεται ο κοσμος ειναι καπως λιγοτερο μορφωμενος απο τις αστικες περιοχες.
Αν δεν ενδιαφερθει ο Ιερεας του χωριου να διδαξει τον λαο τοτε ποιος θα τους διδαξει?
Ποιος θα τους εξηγησει τι σημαινουν ολα αυτα που συμβαινουν μεσα στην Εκκλησια?
Για ποιον λογο παμε στην Εκκλησια?
Ποιον σκοπο εχει ο Εκκλησιασμος?
Πως πρεπει να κανουμε σωστα τον τυπο του σταυρου?
Ειναι πολλες οι ευθυνες του καθε Ιερωμενου να διδαξει στον λαο τα περι πνευματικης και χριστιανικης ζωης,πρεπει καθε Ιερωμενος να ειναι και ενας Χρυσοστομος,ενας Πατροκοσμας οσο μπορει ο καθενας να βοηθαει στην ενημερωση των πιστων.
Ειναι πολυ λυπηρο να βλεπουμε λαους Ορθοδοξους οι οποιοι χαρη σε μας τους Ελληνορθοδοξους γινανε και αυτοι Ορθοδοξοι,να ειναι ενημερωμενοι,να ξερουν τι κανουν και πως το κανουν,να εχουν απεραντο σεβασμο στον ουρανιο Πατερα μεσα και εξω απο τις Εκκλησιες και εμεις να μην θελουμε ουτε για Χριστο να ακουμε,ουτε να θελουμε μια απλη αλαδωτη νηστεια να κανουμε...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ,ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ.
Ετσι θα θυσιασουμε και την ιδια μας την ζωη για τον σωτηρα των ψυχων μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ???

2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον μας λείπει για το θέμα αυτό όπως και για πολλά άλλα ανάλογα.Και σεβασμός για το πού βρισκόμαστε και τι κάνουμε.Δεν πάμε στην Εκκλησία απλώς για να ακούσουμε τον ιερέα και τους ψάλτες,συμμετέχουμε και εμείς με τη στάση μας στη θεία λειτουργία.Οταν λοιπόν ο ιερέας διαβάζει το Ευαγγέλιο,όταν λέει το Πιστεύω και το Πάτερ ημών στεκόμαστε όρθιοι.Το ίδιο και στην ώρα της μετουσίωσης (τα σα εκ των σω),ώρα κατά την οποία πολλοί γονατίζουν.Το θέμα είναι και ότι δεν υπάρχει η πρέπουσα κατήχηση απο πλευράς ιερωμένων,όσο και ότι δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον απο πλευράς πιστών..Αμα είναι για ένα θέμα κοσμικό βρίσκει κανείς τον τρόπο να ρωτήσει να μάθει.Για την Εκκλησία ολιγωρεί,αδιαφορεί,νυστάζει...Ο Θεός όμως ως πότε θα μας ανέχεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΞΩ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?