19 Νοε 2013

* ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ...



ΑΚΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΡΑΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ,ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ,ΑΔΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΤΛ.

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ; 

ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤETOIA ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;

3 σχόλια:

  1. "Αμαρτίες Γονέων παιδεύουσι τέκνα, και ευλογίες γονέων Χαριτώνουσι Τέκνα". Όλο το μυστήριο της διαπεδαγώγησης των τέκνων κρύβεται πίσω από αυτή τη φράση. Πρόσφατα άκουσα δύο περιπτώσεις.
    1. Ένας φίλος Αρχιπλοίαρχος σε Ναυτιλιακή, όταν τον γνώρισα για πρώτη φορά μέσω ενος Α! Μηχανικού, πέρυσι τέτοια εποχή, μού είπε για ένα πολύ φιλικό του ζευγάρι που το παιδί τους έπασχε από καρκίνο σε πολύ μικρή ηλικία. Τότε χωρίς να ξέρω to γιατί, μου ήρθε ένας λογισμός, ότι το παιδί πάσχει λόγω προβλήματος στους Γονείς του είπα, εκεί είναι το πρόβλημα. Εκείνος πετάχτηκε από το κάθισμα του καφέ, με κοίταξε μέσα στα μάτια, και μου είπε με μεγάλη έκπληξη. "Πού το ξέρεις:" Έτσι ακριβώς είναι, οι γονείς σκοτώνονται κάθε μέρα στο σπίτι τους...
    Δεύτερη περίπτωση, για ένα μικρό παιδί που θέλησαν να το φονεύσουν στη Θεσσαλονίκη για να του πάρουν τα όργανά του και να τα μοσχοπουλήσουν. Κάποιοι λοιπόν στήσανε καρτέρι σε ένα μικρό παιδί εκτός του σχολείου, που βάβιζε μόνο του για το σπίτι. Το ρώτησαν εάν θα μπορούσε να κάνει μία καλή πράξη για εκείνους και εκείνο απάντησε καταφατικά. Έτσι του έδωσαν ένα μικρό δέμα σε συσκευασία δώρου να το πάει ο μικρός απέναντι του δρόμου στο ισόγειο ενός μεγάλου κτιρίου. Το παιδί αφού είπε ναι με αθοώτητα, εκείνοι ανυποψίσατοι έφυγαν και το παιδι σκέφτηκε να πάει πρωτα από το σπίτι του πού ήτανε κοντά και μετά να πάει να παραδώσει το μικρό πακέτο. Όταν το είπε στη μάνα του το περιστατικό, εκείνη άνοιξε το πακέτο και το βρήκε εντελώς άδειο. Τότε ειδοποίησε την Αστυνομία, και διαπίστωσαν ότι τελικά το ισόγειο του κτιρίου που έστειλαν τον μικρό, ήτανε ένα χειρουργείο ανθρώπινων οργάνων. Όταν διηγήθηκα το περιστατικό στο Άγιον Όρος μου είπαν οι Πατέρες ότι οι γονείς του παιδιού δεν "χρωστούσαν" ενώπιον Θεού και δια τούτο δεν επέτρεψε ο Θεός να χάσουν το παιδί τους κατά αυτόν τον τρόπο....
    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/8/14 19:36

    Αφού θές συμπεράσματα, ορίστε : Η πρώτη περίπτωση είναι καθαρή σύμπτωση. Η δεύτερη επίσης. Άν εμφανιζόταν ένας άγγελος και και καθοδηγούσε το παιδί μακριά απο το κακό, θα το πίστευα. Άν έπεφτε ένας κεραυνός πάνω στους επίδοξους δολοφόνους του την ώρα που προσπαθούσαν να τον αποπλανήσουν, θα το πίστευα. Το να πιστέυεις στο θεό είναι σαν να πιστεύεις στον Superman. Αν υπάρχει θεός τότε γιατί υπάρχουν αλεξικεύραυνα και συναγερμοί στις εκκλησίες? Αν ήταν παντοδύναμος δεν θα εμπόδιζε αυτούς που πάνε να βεβηλώσουν τον οίκο του? Φίλε μου εμένα δεν με εκφράζει το "πίστευε και μη ερεύνα" . Αυτό είναι για τα πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑΤΕ;
      Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΛΕΕΙ ''ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ''
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.
      ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ.
      Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΣΑΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ.
      ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
      ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΑΤΟΠΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ.

      ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.

      ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΝΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

      Διαγραφή

Εσεις τι λετε?