28 Ιουλ 2009

* 1 1/2 ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΜΕΝΑ

Ενάμισης ακριβώς χρόνος έκλεισε σήμερα από εκείνη την αποφράδα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου του 2008 που ο αγαπημένος μας Αρχιεπίσκοπος,εξαντλημένος από την ασθένειά του,πέταξε στην αιωνιότητα και μας άφησε ορφανούς πνευματικά.
Αφησε όμως παρακαταθήκες,άφησε εντολές και παραινέσεις για το τί μας περιμένει και για το τί πρέπει να κάνουμε :
1.Αγοράζεις ένα κομμάτι κρέας.Το κομμάτι αυτό είναι ένα στερεό πράγμα,αν το ζουλήξεις από εδω αν το πατήσεις απο εκεί,δεν θα χάσει το σχήμα του.Οταν όμως αυτό το κομμάτι το βάλεις μέσα στη μηχανή του κιμά από κάτω τι βγαίνει ?Βγαίνει κιμάς.Και τον κιμά τον πλάθεις τον κάνεις όπως θέλεις,τον κάνεις σουτζούκι,κεφτέ . Τι προτιμάτε να είστε κρέας ή κιμάς ?Μην αφήσετε να σας κάνουν κιμά.(Για την παγκοσμιοποίηση και τις συνέπειές της)
2. Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει.
3. Μας λένε ότι δεν χρειάζεται στην Ελλάδα η Ορθοδοξία.Οτι δε χρειάζεται στην πατρίδα μας η Εκκλησία.Μας λένε ότι θα πάμε μπροστά με το ευρώ,με τα οικονομικά προγράμματα.Με όλα αυτά θα μπορέσουμε και εμείς να γίνουμε λαός ευτυχισμένος και πλούσιος.Ετσι μας λένε.Είναι βαθιά νυχτωμένοι αυτοί που τα λένε αυτά.
4. Σήμερα στη Γαλλία απαγορεύεται στις κοπέλες να φορούν τη μουσουλμανική μαντίλα.Αυριο μπορεί να απαγορευθεί στις Χριστιανές να φορούν σταυρό.Είδατε ποτέ κανέναν Ελληνα Χριστιανό Ορθόδοξο να διαμαρτύρεται γιατί φοράει ο ένας αυτό και ο άλλος το άλλο ?Εγώ θέλω το γιό μου να τον στείλω στο σχολείο και να τον ντύσω τσολιά.Θα μου πουν γιατί τον ντύνεις τσολιά και τον στέλνεις έτσι ?Αφού έτσι μου αρέσει !
5. Οι θεομπαίχτες κληρικοί πρέπει να κρεμάσουν μια πέτρα στο λαιμό τους και να πέσουν στη θάλασσα.Και αυτό δεν είναι δικό μου.Το έχει πει ο Χριστός.
6. Την πίστη μας την Ορθόδοξη δεν θέλουμε,ούτε πρέπει να τη χάσουμε....Εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν παραδοσιακοί και ιστορικοί δεσμοί ανάμεσα στην Εκκλησία και το λαό της.
Ο Χριστόδουλος από τα λίγα αποφθέγματά του που σταχυολόγησα εδώ αλλά και από πολλά άλλα ανάλογα,είχε συλλάβει την κατάσταση που θα αντιμετωπίζαμε λίγα μόλις χρόνια αργότερα.
Και μας παραγγέλει ένα πράγμα να κάνουμε :
Ενωμένοι κληρικοί και λαικοί,να αντισταθούμε,σε όσα μας βγάζουν από την πορεία μας ως Ελληνες και ως Χριστιανούς...
Και το θεωρεί σπουδαιότατο αυτό το θέμα ο Χριστόδουλος.
Σε σημείο που λίγο πριν μας αφήσει για πάντα μας δίνει ως στερνη παρακαταθήκη του το εξής :
Να αγαπάτε τον Ιησου Χριστό,να αγαπάτε την πατρίδα μας που είναι τα θεμέλια της ζωής μας.
Αυτό θα σημαίνει ότι εξετέλεσα το έργο μου,ότι εξετέλεσα την αποστολή μου.
Είμαστε ευλογημένος λαός.
Αξιωθήκαμε και ζήσαμε τη δεκάχρονη δυναμική Αρχιεπισκοπεία του.
Ας πολιτευθούμε ανταξίως των όσων εζήτησε από εμάς,τόσο για να δει η Ελλάδα καλύτερες μέρες,όσο και (κυρίως γι αυτό ) για να έχει ο αγαπημένος μας Χριστόδουλος άριστη απολογία στον ουρανό που θα τον κατατάξει στην πλευρά των δικαίων !
Αιωνία αυτού η μνήμη !
ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?