18 Αυγ 2009

* ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Χριστιανός, πιστός δηλαδή ακόλουθος του Ιησού Χριστού, δεν γίνεται κάποιος αυτόματα επειδή γεννήθηκε από χριστιανούς γονείς ή επειδή έχει βαπτιστεί σαν μωρό, αλλά τότε μόνο όταν σε μια στιγμή της ζωής του συνειδητοποιεί ότι είναι αμαρτωλός και με μετάνοια ζητάει συγχώρηση από το Θεό, με βάση τη θυσία του Χριστού γι αυτόν επάνω στο σταυρό.
Εκείνη τη στιγμή το Aγιο Πνεύμα του Θεού τον αναγεννάει, εμφυτεύοντας μέσα του μια νέα πνευματική φύση.
Γι αυτό ο άνθρωπος αυτός θέλει από εκείνη τη στιγμή και μετά, να κάνει το θέλημα του Θεού στη ζωή του.
Για να γίνει όμως αυτό μια πραγματικότητα, ο πιστός πια άνθρωπος πρέπει να κάνει αυτό που οι Γαλάτες πιστοί είχαν κάνει δηλαδή
Όμως δεν αρκεί το γεγονός ότι σε μια στιγμή έχουμε σταυρώσει τα πάθη μαζί με τις κακές μα επιθυμίες, αλλά πρέπει από εκείνη τη στιγμή και μετά να τα έχουμε σταυρωμένα συνεχώς. Τότε μόνο παραμένουν νεκρά. Γι αυτό ο ίδιος ο αποστολος γράφει στους Κολοσσαεις, που ήδη ήταν πιστοί του Κυρίου: «Νεκρώστε, λοιπόν, τα γνωρίσματα της γήινης φύσης σας: την πορνεία, την ηθική ακαθαρσία, το πάθος, την κακή επιθυμία και την πλεονεξία, η οποία είναι ειδωλολατρία». Νέκρωση ως προς τα πάθη σημαίνει επιπλέον, ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά παίρνω ως άτομο ορισμένα πρακτικά μέτρα για να μην παρασυρθώ ξανά σε αυτά.
Η σταύρωση και η νέκρωση κάθε πάθους και κάθε κακής επιθυμίας μας σημαίνει, επαναλαμβάνω, ότι λαμβάνουμε στη συνέχεια ορισμένα μέτρα, ώστε να μην μπούμε οι ίδιοι στον πειρασμό, κάτι που εξάλλου ζητούμε από το Θεό να μην γίνει σε μας όταν λέμε στην προσευχή μας το «Και μη μας αφήσεις να μπούμε σε πειρασμό, αλλά προστάτεψέ μας από τον πονηρό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?