19 Σεπ 2009

* Ο ΙΟΥΔΑΣ ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΙΣ...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ



Ἦρθες λοιπὸν στὴν ἐκκλησία καὶ ἀξιώθηκες νὰ συναντήσεις τὸ Χριστό;

Μὴ φύγεις, ἂν δὲν τελειώσει ἡ ἀκολουθία.
Ἂν φύγεις πρὶν τὴν ἀπόλυση, εἶσαι ἔνοχος ὅσο κι ἕνας δραπέτης.
Πηγαίνεις στὸ θέατρο καί, ἂν δὲν τελειώσει ἡ παράσταση, δὲν φεύγεις.
Μπαίνεις στὴν Ἐκκλησία, στὸν οἶκο τοῦ Κυρίου, καὶ γυρίζεις τὴν πλάτη στὰ Ἄχραντα Μυστήρια;
Φοβήσου τουλάχιστον ἐκεῖνον ποὺ εἶπε: «Ὅποιος καταφρονεῖ τὸ Θεό, θὰ καταφρονηθεῖ ἀπ’ Αὐτόν»
Τί κάνεις, ἄνθρωπε;
Ἐνῶ ὁ Χριστὸς εἶναι παρών, οἱ Ἄγγελοι Τοῦ παραστέκονται, οἱ ἀδελφοί σου κοινωνοῦν ἀκόμα, ἐσὺ τοὺς ἐγκαταλείπεις καὶ φεύγεις;
Ὁ Χριστός σοῦ προσφέρει τὴν Ἁγία σάρκα Του, κι ἐσὺ δὲν περιμένεις λίγο, γιὰ νὰ Τὸν εὐχαριστήσεις ἔστω μὲ τὰ λόγια;
Ὅταν παρακάθεσαι σὲ δεῖπνο, δὲν τολμᾶς νὰ φύγεις, ἔστω κι ἂν ἔχεις χορτάσει, τὴ στιγμὴ ποὺ οἱ φίλοι σου κάθονται ἀκόμα στὸ τραπέζι.
Καὶ τώρα ποὺ τελοῦνται τὰ φρικτὰ Μυστήρια τοῦ Χριστοῦ, τ’ ἀφήνεις ὅλα στὴ μέση καὶ φεύγεις;
Θέλετε νὰ σᾶς πῶ τίνος τὸ ἔργο κάνουν ὅσοι φεύγουν πρὶν τελειώσει ἡ Θεία Λειτουργία καὶ δὲν συμμετέχουν ἔτσι στὶς τελευταῖες εὐχαριστήριες εὐχές;
Ἴσως εἶναι βαρὺ αὐτὸ ποὺ πρόκειται νὰ πῶ, μὰ πρέπει νὰ τὸ πῶ.
Ὅταν ὁ Ἰούδας πῆρε μέρος στὸν Μυστικὸ Δεῖπνο τοῦ Χριστοῦ, ἐνῶ ὅλοι ἦταν καθισμένοι στὸ τραπέζι, αὐτὸς σηκώθηκε πρὶν ἀπὸ τοὺς ἄλλους κι ἔφυγε.
Ἐκεῖνον λοιπόν, τὸν Ἰούδα, μιμοῦνται…
Ἄν δὲν ἔφευγε τότε ἐκεῖνος, δὲν θὰ γινόταν προδότης, δὲν θὰ χανόταν.
Ἂν δὲν ξεχώριζε τὸν ἑαυτὸ του ἀπό τὸ ποίμνιο, δὲν θὰ τὸν ἔβρισκε μόνο του ὁ λύκος γιὰ νὰ τὸν φάει.

ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΙΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ''ΔΙ'ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ''

3 σχόλια:

  1. Πληθων20/9/09 04:59

    Εγω λεω μεγαλε να αφησετε τα μεσαιωνικα,και να περασετε σε τιποτε πιο ουσιωδες,γιατι θα εισαστε οι πρωτοι που θα σας παρει ο διαολος,με τις φοβιες και τις μεθοδους που χρησιμοποιειτε αιωνες τωρα.Αλλα για ολα υπαρχει ενα τελος εποχης.Και η δικη σας ειναι κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου πλήθων,αυτά τα "μεσαιωνικά" που λές είναι οι αρχές μας,η πίστη μας,η Εκκλησία μας.Σωστά λέει το άρθρο,ποιός απο εμάς πάει στο θέατρο ή στον κινηματογράφο και φεύγει πριν πέσει η αυλαία η οι τίτλοι του τέλους αντιστοιχα ?Γιατί στην Εκκλησία θα πρέπει να μπαίνουμε και να βγαίνουμε όποτε θέλουμε?Οσο για το τέλος σου υπενθυμίζω τα λόγια του Χριστού για την Εκκλησία Του.Πύλαι άδου ου κατισχύσουσι αυτής...Ο Χριστός πάντα κερδίζει,και μαζί με αυτόν και οι πιστοί του με τη χάρη Του.Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε αδερφε Πληθων,
    Σημερα το Ευαγγελιο μιλησε για τις δικες σου προσωπικες αποριες και ανησυχιες,να τι λεει μεταφρασμενο ενα εδαφιο:

    ''Ο Ιησούς κάλεσε τότε τον κόσμο μαζί με τους μαθητές και τους είπε: «Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει το σταυρό του κι ας με ακολουθεί. Γιατί όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει· όποιος όμως χάσει τη ζωή του εξαιτίας μου και εξαιτίας του ευαγγελίου, αυτός θα τη σώσει. Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο αλλά χάσει τη ζωή του; Τι μπορεί να δώσει ο άνθρωπος αντάλλαγμα για τη ζωή του; Όποιος, ζώντας μέσα σ΄ αυτή τη γενιά την άπιστη κι αμαρτωλή, ντραπεί για μένα και για τη διδασκαλία μου, θα ντραπεί γι΄ αυτόν και ο Υιός του Ανθρώπου, όταν έρθει με όλη τη λαμπρότητα του Πατέρα του, μαζί με τους αγίους αγγέλους».''

    Τα λογια του ειναι και οι απαντησεις για σενα,οποιος θελει ας τον ακολουθησει,κανεναν με την βια δεν τον θελει.
    Γιαυτο μην στεναχωριεσε για μας,εμεις διαλεξαμε να ειμαστε με τον ζωντα και Αληθινο Θεο και Σωτηρα των ψυχων μας Ιησου Χριστο.

    Οσο για το τελος μας...σκεψου κατι,τοσοι απανθρωποι διωγμοι απο τους ειδωλολατρες και η Ορθοδοξια εγινε πιο δυνατη,εζησε χιλιαδες χρονια...και θα ζει μεχρι το τελος του κοσμου.
    Να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?