25 Σεπ 2009

* Η ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ...

...Δε σκότωσα, ούτε έκλεψα... γιατί νά εξομολογηθώ; Όταν έχουμε τέτοια απορία, αποκαλύπτουμε ότι δε γνωρίζουμε τή διδασκαλία του Χρίστου. Επειδή ο Χριστός μας διδάσκει ότι και οί αμαρτωλοί λογισμοί ακόμα μας απομακρύνουν από τον Θεό. Επίσης, αμαρτάνουμε όχι μόνο όταν πράττουμε κάτι κακό, άλλα και όταν δέν εφαρμόζουμε τό καλό. Άραγε ποιος μπορεί νά ισχυριστεί ότι εκπληρώνει πραγματικά την εντολή της αγάπης και μάλιστα προς τους εχθρούς του;

3 σχόλια:

  1. Μα από τα μικρά αμαρτήματα πάμε στα μεγάλα.Υπάρχουν ακόμα και συνήθειες που δεν είναι αυτές καθεαυτές αμαρτήματα,αλλά από την πολλή χρήση καταλήγουν.Η αγάπη η υπέρμετρη για το καλό φαγητό και την τρυφηλή ζωή οδηγεί στη γαστριμαργία και στην παράδοση στα σαρκικά πάθη.Απο γεμάτη κοιλιά ανεβαίνουν άσχημοι λογισμοί.Οσο για το τι να εξομολογηθουμε,ας ριξουμε μια ματια στο τι λεει ο αποστολος Παυλος για το ζήτημα αυτό :Ας εξετάζει ο καθένας τον εαυτό του και αν νιώθει ότι είναι άξιος να πιεί απο το ποτήριο της ζωής ας πιεί.Το θέμα είναι ότι πολλοί απο εσάς δεν ξεχωρίζουν το σώμα και το Αιμα του Κυρίου αλλά το τρώνε όπως τις κοινές τροφές.Γι αυτό και υπάρχουν πολλοί άρρωστοι ανάμεσά σας και πεθαίνουν αρκετοί...Αλήθεια σήμερα που οι αναξίως μεταλαμβάνοντες πληθύνθηκαν και το αντιεκκλησιαστικό πνεύμα διογκώθηκε τι θα έλεγε ?Ας προβληματισθούμε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμιζουν λιγο τον Φαρισαιο της παραβολης που αυτοδικαιωνονταν και αυτοθαυμαζονταν:'ουκ ειμι ωσπερ οι λιοποι των ανθρωπων'Ο ταπεινος ανθρωπος ποτε δεν δικαιωνει τον εαυτο του.Ξερει οτι ακομη και το καλο ειναι ανακατεμενο με την υπερηφανεια και τον εγωισμο.''ΟΙΔΑ ΓΑΡ ΟΤΙ ΟΥΚ ΟΙΚΕΙ ΕΝ ΕΜΟΙ ΑΓΑΘΟΝ''(ΡΩΜ.7,18).Ολους τους αγιους της εκκλησιας μας τους χαρακτηριζε η μετανοια και η αυτομεμψια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ.
    ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΩΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?