26 Σεπ 2009

* ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΣ?



O άνθρωπος πλάστηκε και είναι σύνθετος, αποτελείται από ψυχή και σώμα.
Eίμαστε - αμφιβάλλουμε αν συνεχίζουμε να είμαστε - «εικόνες» του Θεού, προικισμένοι με ανώτερα και πνευματικά χαρίσματα, με θεϊκές ιδιότητες.
Aλήθεια, πού πήγαν όλα αυτά;
Ποιος μας τα αφαίρεσε;
Πώς θα τα επανακτήσουμε για να επανέλθουν τα... λογικά μας, για να φτάσουμε στη θέωση, στην ομοίωσή μας με το Θεό, που είναι ο προορισμός μας;
Άραγε, τι να λέει ο Θεός κοιτώντας μας;
Tι θα έλεγαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας αν ζούσαν κι έβλεπαν τις τωρινές μας αδιαντροπιές; Έλεγαν οι παλιοί: «O διάβολος, μας σέρνει από τη μύτη».
Oμως στις μέρες μας ο διάβολος, μας σέρνει από τα γεννητικά όργανα!
Οι είδησεις και η καθημερινότητα το επιβεβαιώνουν, δυστυχώς.
Hθική κατάπτωση, ασύστολες προγαμιαίες κι εξωσυζυγικές σχέσεις, ανώμαλες ιστορίες, ροζ σκάνδαλα...
Διαβάζουμε στη Bίβλο: «Mην έχετε αυταπάτες· στη Bασιλεία του Θεού δεν έχουν θέση ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτρες, ούτε μοιχοί, ούτε θηλυπρεπείς, ούτε ομοφυλόφιλοι, ούτε κλέφτες, ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι, ούτε υβριστές, ούτε άρπαγες»
Ο Θεος να βαλει το χερι του!!!

3 σχόλια:

  1. Tι θα έλεγαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας αν ζούσαν κι έβλεπαν τις τωρινές μας αδιαντροπιές; Έλεγαν οι παλιοί: «O διάβολος, μας σέρνει από τη μύτη».

    Και εν αρχή είναι ο λόγος, και ο λόγος διάβολος εγένετο, διότι η παιδεία είναι το νερό του νου, της εικόνας και της ομοίωσης του θεού.
    Μα , ο λόγος διάβολος εγένετο, και η φύση του ανθρώπου, σατανάς, και χάθηκαν στο εντός του υμών του ανθρώπου τα χαρίσματα,
    Μα και για αυτά σταυρώθηκε και ο χριστός μας, για εμάς,
    Δαιμονίζεσθε την αλήθεια, και το φώς τις διψασμένες ψυχές θα ξεδιψάσει.
    Διό αδελφέ μου, χριστός ανέστησε και υμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Θεός σίγουρα το βάζει το χέρι του ,όμως έκανε και κάτι άλλο.Μας έδωσε μυαλό και μας έδωσε και οδηγίες ζωής,μας έδωσε τη Θεία Διδασκαλία του.Αν την παραβαίνουμε δε φταίει ο Θεός.Φταίμε εμείς που επιμένουμε να κυβερνάμε τη ζωή μας εμείς και δεν αφήνουμε να την κυβερνήσει αυτός.Γι αυτό και είμαστε γεμάτοι πάθη,και ειδικα στο θεμα του σεξ τα περισσότερα.Πώς θα περάσουμε καλά,με ποιόν και πότε θα κοιμηθούμε,πόσο πολυ θα φάμε ή θα ξενυχτήσουμε...Το θέμα είναι ότι ένας συνειδητός χριστιανός έστω και αν δεν είναι μοναχός οφείλει να ζει ζωή ασκητική,όχι απόλυτα κοσμική.Αυτό είναι που ξεχνάμε.Τι να πει κανεις?Ο θεός ας μας ελεήσει όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημερα μας ενδιαφερει να κρινουμε τους παντες,να ασχολουμεστε με ολα τα αλλα εκτος των δικων μας και γενικα να απολαμβανουμε ολα τα αγαθα για την προσωπικη μας απολαυση και μονο.
    Δεν μας νοιαζει αν ο διπλανος δεν εχει να φαει,μας ενδιαφερει εμεις να ζουμε καλα.
    Τα χαρισματα τα χασαμε για αυτους τους λογους,απομακρυνθηκαμε απο τον ΘΕΟ.
    Αν δεν μετανοησουμε αληθινα δεν προκειτε να τα ξαναπαρουμε πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?