24 Μαΐ 2013

* ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ



Να μιλήσουμε σ’ έναν άθεο για τον Θεό;

Και αν ναι, τι να του πούμε;

Περιμένω τις απαντήσεις σας.


Β.Ζ.

20 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/5/13 16:39

    Δυστυχώς μου έτυχε να μιλήσω με " άθεους"...
    Η εμπειρία μου ήταν απογοητευτική.
    Είναι απίστευτα " φανατικοί " , δεν κατάφερα τίποτα. Είναι στον " κόσμο" τους.
    Γι αυτούς ο Θεός είναι μια ουτοπία, τον θεωρούν από τα "παραμύθια" βγαλμένον, δυστυχώς "έσπασα" τα μούτρα μου μ' αυτούς...
    Τί κάνω?
    Τί μπορώ να κάνω?
    Τίποτα.
    Μόνο να προσεύχομαι μπορώ γι' αυτά τα χωμάτινα "άδεια" πλασματάκια ,να τα φωτίσει ο μεγαλοδύναμος, να ανοίξει τα " μάτια" της ψυχής τους και να Τον ανακαλύψουν.
    Μόνο αυτό.

    E.O.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/5/13 18:00


    Έχω και εγω αρκετές εμπειρίες,σε νοσοκομεία,πλατείες,γιορτές,συνεστιάσεις σε σπίτια,στην εκκλησια στους καφέδες,σε εκδρομές κ.λ.π.Δεν έχει σημασία τι θα γίνει στην καρδιά του άλλου.Σημασία για μένα είναι να του φυτέψεις την αλήθεια με αγάπη,να του δώσεις να το καταλάβει.Αυτό βέβαια ξεκινά από την αγάπη μας για Τον θΕΌ και που θέλουμε και τον άλλον να τραβήξουμε προς τη σωτηρία.Αλλά κανείς δεν γνωρίζει εάν σήμερα έπεισες κάποιον να επιστρέψει στην αλήθεια και στη σωτηρία,εάν αυριο αυτή η ψυχή δεν τα παρατήσει.Γιαυτό κατά την ατελή μου γνώμη πρέπει να δίνουμε τα ονοματά τους στην εκκλησία να διαβαστούν και να κάνουμε προσευχή για αυτούς και έχει ο θΕΌΣ!π
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
    ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/5/13 03:04

    Ας μιλήσουμε καλύτερα στο Χριστό για τους άθεους. Αυτός ξέρει τον πώς και το πότε θα αποκαλυφθεί στις καρδιές τους. Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/5/13 03:56

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΘΕΟ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΛΩΘΗ ΠΟΛΥ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥ ΟΝΤΩΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΓΗΙΝΗ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΨΩ ΣΤΟ ΘΕΟ ΜΕ ΠΡΩΣΟΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΗΣ, ΜΕ ΛΟΓΟΥΣ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΑΔΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ, ΜΟΝΟ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΑΛΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ,ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΜΗΝ

    Ε.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/5/13 04:14

    Όταν μας δοθεί ευκαιρία νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε, με αγάπη βέβαια και ταπείνωση γιατί δεν ξέρουμε πότε η χάρη του Θεού θα επισκιάσει και αυτόν τον άνθρωπο, πότε αυτά που θα πούμε μπορεί να μπουν μέσα στην καρδιά του και να μετανοήσει Εμείς λέμε ή κάνουμε αλλά η χάρη του Θεού είναι αυτή που βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/5/13 04:36

    Να προσθέσω στο προηγουμενο σχόλιό μου απάντηση στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης.Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πάντως σε γενικές γραμμές την ύπαρξη του Θεού τη μαρτυρεί και τη βροντοφωνάζει η ίδια η φύση, ο κόσμος ο κτιστός, η ομορφιά που υπάρχει γύρω μας. Είναι δυνατόν να έγιναν τυχαία όλα αυτά; Μπορεί να το χωρέσει η λογική αυτά μεν να έγιναν τυχαία τα άλλα δε που έχει επιτύχει ο άνθρωπος μέσω του πολιτισμού και της προόδου να χρειάστηκε κάποιος ή κάποιοι να τα κάνουν χωρίς ποτέ να γίνει κάτι μόνο του;Δεν είναι παράλογο κάτι τέτοιο να το ισχυριστεί κανείς;΄Επειτα και μόνον ότι πολεμείται ο Θεός από αθέους και αιρετικούς αυτό μαρτυρεί την ύπαρξή του γιατί δεν πολεμείς κάτι το οποίο δεν υπάρχει και μάλιστα πολλές φορές λυσσωδώς.Λένε , τον είδες καμιά φορά εσύ το Θεό; Άρα δεν υπάρχει μα και τον αέρα δεν τον βλέπουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Συμβαίνουν και τόσα στη ζωή μας που δεν μπορεί να θεωρούνται τυχαία κάθε φορά και όχι η άνωθεν βοήθεια και προστασία του Θεού. Είναι πολύ δύσκολο όπως και οι ανωτέρω προανέφεραν να πειστεί ένας άθεος γιατί ειδικά στην ορθοδοξία μας η πίστη και η ζωή κοντά στο Χριστό είανι βιώματα και όχι ψυχρή λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/5/13 05:08

    Δεν ειναι χωματινα αδεια πλασματακια οι αθεοι, οπως νομιζουν καποιοι. Σωστο ειναι να προσευχομαστε στο Θεο να τους βοηθησει να βρουν το δρομο τους και επισης ας ειμαστε ενας ακομα ενθεος που θα τους μιλησει γι Αυτον, κι ο σπορος λιγο λιγο μπαινει. Τρεις αλλοι δραστικοι τροποι τωρα:
    1.Τους βαζουμε να δουν την ταινια 'το αλογο του Τορινο' (του Ουγγρου σκηνοθετη Μπελα Ταρ) που πολλοι νομιζουν οτι ειναι αθεη αλλά το σκληρο της συμπερασμα ειναι πως αν δεν πιστευεις στον Θεο ακυρωνεις και την ιδια σου την υπαρξη καθως και του κοσμου που σε περιβαλλει και τα τρωει ολα το μαυρο σκοταδι.
    2.Τους εξηγουμε πως δεν υπαρχει κανενας πραγματικα αθεος κι οτι το να δηλωνεις αθεος ειναι μια εγωιστικη εμμονη γιατι καταβαθως ξερεις οτι ενας κοσμος χωρις Θεο θα μας εκανε να νιωθουμε τοσο γυμνοι και τοσο απροστατευτοι που το βαρος της πιο ασυλληπτης και πιο απολυτης αυτης μοναξιας θα μας οδηγουσε στην αυτοκτονια.
    3.Τους πηγαινουμε στους Αγ.Τοπους στο ναο του Ανασταντα Κυριου μας και τους δειχνουμε την διαρρηχθεισα κολωνα. Την διαρρηχθεισα εξ αστραπης Του Ενος και Μοναδικου Τριαδικου Θεου. Τους εξηγουμε πώς το Αγιο Φως σε μορφη αστραπης εσπασε το πετρωμα και πεταχτηκε και αναψε μόνο την λαμπαδα ελληνορθοδοξου ιερεα τον οποιο ειχαν υποχρεωσει να στεκει εξω απο το ναο για να καπηλευτουν την αφη του Αγ. Φωτος άλλα δογματα κι αλλες θρησκειες. Στην περιπτωση αυτη, Ο Θεος δηλωσε και την πραγματικη Του ταυτοτητα.

    Ο καταλογος των αποδειξεων ειναι οχι απλως μεγαλυτερος αλλα δεν εχει τελος αν συμπεριληφθουν τα προ και μετα της γενεσεως του Κυριου μας θαυματα στην Ιστορια και στην καθημερινοτητα απο τον Τριαδικο μας Θεο , Την Παναγια και τους Αγιους μας. Θαυμα ειναι κι ενα ξεχασμενο για δεκαετιες μπουκαλακι με αγιασμο που το ανοιγεις και μοσχοβολάει και το πινεις αφοβα και καθαγιαζονται τα υγρα ολου του σωματος σου και γινονται η εσωτερικη σου ασπιδα για το λοιπο της ημερας.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/5/13 09:06

      Θα ήθελα ν'απαντήσω στον ανώνυμο εκείνο που είπε "Δεν ειναι χωμάτινα άδεια πλασματάκια οι άθεοι, όπως νομίζουν κάποιοι.", απαντώντας αυτός βεβαίως στο δικό μου σχόλιο...
      Για μένα , άδεια είναι , διότι δεν έχουν μέσα τους τον Χριστό. Είναι σαν να μην υπάρχουν . Είναι όπως και ο "ανώνυμος", που επειδή δεν έχει όνομα, είναι κι αυτός σαν να μην υπάρχει...Κάτι που δεν έχει όνομα, δεν υπάρχει! Για μένα τουλάχιστον.
      Χωμάτινα είναι και είμαστε όλα τα του Θεού πλασματάκια, γιατί από χώμα φτιαχτήκαμε και στο χώμα θα καταλήξουμε, είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι.
      Ευχαριστώ για την φιλοξενία
      Ε.Ο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/5/13 10:30

      ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

      ΩΡΑΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΗ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ.ΤΟ ΑΝΑΦΘΕΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ.
      ΕΥΓΕ

      Διαγραφή
    3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ.
      Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΙΕΣ.
      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.

      Διαγραφή
  8. Χριστός Ανέστη!!

    Αν θέλουμε να μιλήσουμε στους άλλους για Θεό, θα πρέπει πρώτα εμείς να Τον έχουμε γνωρίσει!! Να Τον έχουμε "εγκαταστήσει" στην καρδιά μας, με την Εν Ιησού Χριστού Ζωή μας. Άραγε όλοι εμείς που δεν έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε και να πείσουμε Αθέους, έχουμε γνωρίσει και ευαρεστήσει με την Εν Χριστώ Ζωή μας Τον Δεσπότη μας Χριστό??? Δεν νομίζω και άρα δεν έχουμε καμμία καταξίωση να γίνουμε πιστευτοί και να "φέρουμε" άθεους"σε επίγνωση.
    Ο Ποιήσας και Διδάξας μας άφησε στο Άγιο και Ιερό Ευαγγέλιο ο Χριστός μας. Δηλαδή πρώτα ποιήσας και μετά διδάξας. Άνευ Ποιήσας δεν καρποφορεί το διδάξας!!!
    Άρα λοιπόν το πρόβλημα έγκειται σε εμάς και όχι στους Άθεους που δεν έρχονται σε επίγνωση με τις "νουθεσίες μας". Σε αυτή ακριβώς την επιταγή βασίστηκε και ο ΜΕγας Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ που μας είπε. "Ἑιρήνευσε μέσα σου και ειρηνεύσουν χίλιοι γύρω σου"!!!
    Και το "Για να λάβεις Πνεύμα πρέπει να δώσεις αίμα", και εάν θέλεις να δείς εάν κάνεις υπακοή στον θεόν τότε και η φύσης θα κάνει υπακοή σε σένα"!! κατά τα Αγιπνευματικά κείμενα!! Είμαστε πολύ μακρυά νομίζω!!

    Ας κοιτάξουμε λοιπόν την βιωτή μας, εάν δηλαδή είμαστε μέσα στην Αγία Ορθοδοξία και εάν έχουμε κατά Θεόν Ορθή Ορθοπραξία όπως τις αναλύουν οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/5/13 08:54

      Επανέρχομαι [π] πάλι σε όλα αυτά που καταθέσατε αδελφοί χριστιανοί,τα τόσο αληθινά και να προσθέσω σε ολα αυτά που είπατε ότι ο Θεός εργάζεται για τον καθένα ξεχωριστά με πολλούς και διαφόρους τρόπους.Ο Θεός αποκαλύπτεται αδελφοί ,δεν αποδεικνύεται.Έρχου λοιπόν και δες.Γνωρίζω άτομο που ήταν άθεος και τι τούλεγε ένας παιδικός μου φίλος ,εκείνος τίποτε.Γραμμένος στην Κ.Ν.Ε,ΓΙΑΥΤΌΝ ''Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ''ήταν το ευαγγέλιο.Και όμως ,ήρθε η στιγμή που πήγε ταξίδι να δει τους γονείς του και στο δρόμο τον πήρεο ύπνος πάνω στο τιμόνι και ξύπνησε βλέποντας έναν γεροντα μοναχό όρθιο έξω από το αυτοκίνητό του.ΔΕΝ ΈΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΊΑ ΏΣΠΟΥ ΌΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΣΠΙΤΙ,ΕΙΔΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ,ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ.ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΙΣΥ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΘΕΟΣ..Βλέπουμε ότι ο,τι δεν μπορει η ανθρωπινη δύναμη να το κανει ,το κάνει Ο Θεός [ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ!!!!].ΑΛΛΟ ΕΝΑ ...ΣΥΝ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/5/13 09:27

      ΘΑΥΜΑ ΘΑ ΠΩ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΙΑ ΜΑΡΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑ...ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ..Μητέρα που είχε μια κόρη ατίθαση και δεν την άκουγε με τίποτα,ήθελε ελευθερίες κ.λ.π και η μητέρα είχε τρελλαθεί.ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ,μάλωσαν οι δυο γυναίκες άσχημα πολύ και ανοίγει την πόρτα και φεύγει η κόρη προς άγνωστη κατεύθυνση.Η μάνα έβαλε τα κλάμματα γιατί δεν ήξερε εάν το παιδί της θα επιστρέψει.Στην αναταραχή της πήρε το δρόμο για την εκκλησία να προσευχηθεί.Βλέπει τον παπά στο γραφείο τακτοποιούσε κάτι έγγραφα.Του ζήτησε να του μιλήσει με δάκρυα στα μάτια.Εκείνος της είπε πως είχε δουλειά και να πήγαινε άλλη ώρα [κοίτα να δεις πως έπραξε Ο Θεός,Μεγάλη η Χάρη του!!!].Βγήκε από το γραφείο σαστισμένη μη ξέροντας τι να κάνει και κλαίγοντας κατευθύνθηκε μέσα στην εκκλησία .Κάθησε και προσευχήθηκε.Για μιά στιγμή την σκούντηξε μια γυναίκα με λευκά μαλλιά μαύρα ρούχα πάμφτωχα και είχε ένα ταγάρι περασμένο.Σε λένε έτσι και έχεις μιά κόρη που τη λένε έτσι..μην ανησυχείς θα πάνε όλα καλά και φεύγει και πάει ,αναβει κερι και βγαίνει έξω.Εκείνη σηκώνεται και τρέχει να τη ρωτησει πως τη λένε ,εκείνη της λέει με λένε Μαρία..Βγαίνει έξω η Μαρία και πάει από πίσω της η κοπέλα να τη ρωτησει που ήξερε το ονομά της αλλά βγαίνοντας για δυόλεπτά έξω η Μαρία έγινε άφαντη.Μπαίνει μέσα κλαίγοντας και άρχισε να λέει του παπά τι συνέβη.Εκείνος τη ρώτησε εάν στις τοιχογραφίες των αγίων γυναικών αναγνώρισε καμία που να της μοιάζει.Εκείνη έκανε με το βλέμμα της και βλέπει την ΟΣΙΑ ΜΑΡΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑ.Αυτή ήταν!Από τότε το παιδί πάει καλά και συμμορφώθηκε κατά πολύ..και πιστεύει.Θέλω να πω πως τη μεγαλύτερη δουλειά πάνω στο χτίσημο της ψυχής το κάνει Ο Θεός ΜΑΣ.Εμείς τίποτα,[ξεφούσκωτες σαμπρέλες είμαστε και μόνον].Αν ρωτήσετε έναν Λατίνο θα σας πει πως αυτός έχει την αλήθεια,αυτός έχει το πνεύμα.Αν δεν έχεις λίγη καλή προδιάθεση και το Νείλο να σου αδειάσει ο άλλος μπροστά σου ,δεν πιστεύει.Πιστεύει τότε μόνον όταν είναι ώριμη η καλή του προαίρεση και όταν έχει ταπείνωση κατά την ατελή μου γνώμη.Αλλά υπάρχουν και τα θαύματα,που Ο Θεός τα φέρνει μπροστά του την κατάλληλη ώρα.Και πάλι είναι στην ελευθερία του και στην ταπείνωσή του και στην καλή του προαίρεση να πιστέψει.Συνεπώς,για εμένα το ζήτημα είναι με πόση αγάπη ,πόσο κόπο,πόση πίστη,πόσο ζήλο μπορείς να βγάλεις την καρδιά σου να τη δώσεις στον άλλον χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα επειδή θα θεωρήσεις τον εαυτόν σου άξιο που έσωσε [και καλά]κάποιον ενω η Σωτηρία είναι πολύ μακρύτερα γιατί αυτός έχει πολύ δρόμο να διανύσει και αν στο δρόμο αυτό μετανιώσει,ο κόπος πάει αδίκως.Μη πάμε μακριά ,το ίδιο το ευαγγέλιο Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ ΄΄ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΛΩΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ''..Φαντάσου δηλαδή ,που Ο Ιδιος Ο Θεός απορεί γιατί δεν τον πιστεψαν οι Ισραηλίτες,που να φανούμε εμείς΄;
      Ερχόμαστε λοιπόν στο ευαγγελικο ''πιστεύεις;θα δεις τη δυναμη του Θεού''--Δεν πιστεύεις ;''και εκει δεν μπορούσε να κάνει κανένα θαύμα εξ αιτίας της απιστίας τους''...π
      χΡΙΣΤΌς αΝΈΣΤΗ ΑΔΕΛΦΟΊ!
      ΔΎΣΚΟΛΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ;
      ΣΤΟ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙ Η ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΙ;;;;;

      Διαγραφή
  9. ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΥΤΟΥΣ.
    ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΠΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28/5/13 05:24

    Μόνο οι προσευχές μας μπορούν να αλλάξουν έναν άνθρωπο, είναι διαπιστωμένο πως όσο κι αν προσπαθήσεις με τα όμορφα λόγια ή τις βρισιές, ο άθεος δεν πρόκειται να αλλάξει. Συμφωνώ ότι οι άθεοι δεν είναι άδεια χωμάτινα πλάσματα, όλοι είμαστε ασθενείς από τότε που γεννηθήκαμε. Εγώ γνωρίζω άντρα που το παίζει χριστιανός αλλά όταν βλέπει έναν όμορφο νεαρό τα ξεχνάει ολα και κοιτάει πώς θα του αποσπάσει τηλέφωνο. Το πρόβλημά μας είναι ότι αγαπάμε λίγο τους άλλους και πολύ τον εαυτό μας! Εχουμε χάσει την ψυχή μας και προσπαθούμε να την ξαναβρούμε κι αυτός είναι ο αγώνας του καθενός μας. Χριστιανοί το πρωί και λούγκρες ή κουτσομπόλες το βράδυ δεν στέκει. Θα πάρουμε όλοι τον πούλο από τον παράδεισο μ'αυτά τα τερτίπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/5/13 09:51

      "Ολοι είμαστε ασθενείς από τότε που γεννηθήκαμε"... Πολύ όμορφο και πολύ αληθινό. Ετσι είναι!
      "Αγαπάμε λίγο τους άλλους και πολύ τον ευατό μας"... Αυτό κι αν είναι πολύ αληθινό! Μεγάλη και φοβερή αλήθεια.
      "Εχουμε χάσει την ψυχή μας και προσπαθούμε να την ξαναβρούμε κι αυτός είναι ο αγώνας του καθενός μας"... ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλήθεια.
      Ομορφα λόγια, ανώνυμε/η.

      Συμφωνώ και εγώ στο ότι τα λόγια δεν αλλάζουν έναν άθεο, δεν αλλάζουν κανέναν άνθρωπο.
      Εχω μιλήσει με άθεο και προσπάθησα να συζητήσω μαζί του, όμως δεν μπορούσαμε να συννενοηθούμε. Ισως, εγώ δεν του μετέφερα σωστά αυτά που είχα στο μυαλό και την καρδιά μου. Μπορεί να έφταιγα εγώ.
      Ομως, ξέρεις τι κατάλαβα;
      Μπορεί να μην καταλάβαινε αυτά που ήθελα να του πω, όμως ένιωθε την θετική μου ενέργεια και τη συμπάθειά μου προς το πρόσωπό του. Εξάλλου, όλοι είμαστε το ίδιο... χωμάτινα πλάσματα, ασθενείς από τότε που γεννηθήκαμε, άνθρωποι που προσπαθούμε και ψάχνουμε και αγωνιζόμαστε και φοβόμαστε και ελπίζουμε και αναζητούμε αγάπη.
      Και το μόνο σίγουρο είναι, ότι η προσευχή είναι ο καλύτερος τρόπος να στείλεις την αγάπη σου σε κάποιον.

      Σ' ευχαριστώ ανώνυμε/η, που μοιράστηκες μαζί μας την άποψή σου.
      Μου άρεσαν τα λόγια σου, μίλησαν στη μικρή καρδιά μου.
      βάγια


      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/5/13 08:12

      Εχετε δίκιο παιδιά, πιάνει αυτό με την προσευχή. Κάποτε προσευχηθηκα να αγαπήσουν το Θεό κάποιοι φίλοι μου που δεν πίστευαν σε τίποτα και βρίζανε άσχημα τους παπάδες και λίγο καιρό μετά είδα μεταστροφή και σεβασμό για την Ορθοδοξία. Εγώ ακόμα είμαι στη μιζέρια μου οικονομικά παρ'όλες τις προσευχές (μόνο Εκείνος γνωρίζει γιατί) αλλά τουλάχιστον τώρα δεν περικυκλώνομαι από αναρχοκομουνιστοάθεους φίλους. Οταν προσεύχεσαι για άλλους το αποτέλεσμα είναι πάντα θετικό και η ικανοποίηση διπλή.
      Χρήστος.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος29/5/13 03:06

    Απόδειξη της ύπαρξης είναι η άρνηση της.
    Δεν υπάρχει φως στο σκοτάδι, ούτε σκοτάδι στο φώς. Κ τα δυό δεν υπάρχουν αφού δεν τα πιάνω δεν τα ακούω δεν τα βλέπω. Κ κάθε τι που δεν πιάνω, δεν ακούω, δεν βλέπω είναι ο Θεός. Αφού υπάρχουν άθεοι που δεν πιάνουν το νού τους, δεν ακούν το μυαλό τους, δεν βλέπουν την σκέψη τους, υπάρχει Θεός.-
    Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Σ θα διαφωνήσω με το σχόλιό σου ""Κ κάθε τι που δεν πιάνω, δεν ακούω, δεν βλέπω είναι ο Θεός"", μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Και το διάβολο δεν τον ακούμε δεν τον βλέπουμε δεν τον πιάνουμε δεν σημαίνει ότι θεός???

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος29/5/13 08:35

    "Είπεν ο άφρων εν τη καρδία αυτού, δεν υπάρχει Θεός"( Ψαλμ. 14, 1)

    Η απάντηση βρίσκεται μέσα στην ίδια την πρόταση του ψαλμού του Δαυϊδ...

    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?