15 Μαΐ 2013

* ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ




 Τι σημαίνει πίστη για εσάς; 

Περιμένω τις απαντήσεις σας. 

Β.Ζ.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/5/13 12:12

    Πιστη ,ειναι Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΚΕΙΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΘΕΟ.ΑΥΤΗ,ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.ΑΥΤΗ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑΣΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ.ΕΧΕΙ ΣΤΑΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΥΣΙΑΣ[ΒΛΕΠΕ,ΜΑΡΤΥΡΕΣ,ΑΓΙΟΥΣΚ.Λ.Π].ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ,ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΣΤΗ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ,ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ,ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ,ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ,ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ,ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ,ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ[ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ] ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΔΟΓΜΑΤΑ,ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ,ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ[ΕΡΓΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ].Η ΠΙΣΤΙΣ ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ,ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΚΟΗΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΓΡΑΦΩΝ,ΜΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΜΕ ΣΩ ΤΗΣ ΚΤΙΣΗΣ[[ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ].Η ΠΙΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΥΜΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ...ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.Η ΠΙΣΤΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΑ.ΠΙΣΤΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙΣΑΙ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.Ο ΑΓ.Μακαριος με λιγους λογους αγαπης και πραοτητας επεστρεψε στο ΧΡΙΣΤΟ"εναν ολοκληρο ειδωλολατρικο λαο,οι οποιοι εγιναν κατοπιν μοναχοι..ΓΙα να ελθει καποιος στην πιστη,πρεπει να του πεις την αληθεια με αγαπη και πραοτητα....
    Η απιστια τωρα ,προερχεται ααπο την θεληση του καθενα,
    Που προερχεται απο την ασεβη καρδια του[εβρ.3-12]
    Της τυφλωσης του απο τον διαβολο[β.κορ 4-4]
    Και απο την ανθρωπινη δ;οξα
    Δεν θελει να πιστεψει και το ΝΕΙΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ...ΚΑΙΕτσι Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ,ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ Η ΘΕΙΑ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ.....

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΕΣ..Β.Ζ
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/5/13 12:31

    Πίστη σημαίνειεμπιστεύομαι ανεπιφλακτα το Θεό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/5/13 14:54

    ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
    ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ;
    ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ.

    ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΟΜΟΡΦΟ: ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΕΜΕΣΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΡΙΖΑ Σ' ΕΝΑ ΓΚΡΕΜΟ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ "ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ".
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ, ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΙΑΣΩ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΟΜΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙΣ ΣΤΑ ΑΟΡΑΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΑΓΚΑΛΙΑ!
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/5/13 15:41

    ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.ΠΙΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΙΜΟ ΒΙΟ,ΜΙΣΗ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ...ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΟΥΜΕ,ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ.....ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/5/13 16:08

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ, ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΜΑ 'ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ' ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ 'ΠΙΣΤΕΥΩ'.
    ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ,
    ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΥΝ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ.
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΤΟ ΓΝΩΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΕΔΙΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΨΟ.
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΗ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΟΝΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ, ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΟΥ. Κ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/5/13 03:05

    ΠΙΣΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ,ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ , ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ...ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ , ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/5/13 03:35

    ΝΑΙ,μπορώ να συμφωνήσω.Αυτό περι λογικής το βρήκα στον Μέγα Αθανάσιο αλλά και από άλλους αββάδες,πάντα βέβαια με τη βοήθεια Του Θεού.Μακάρι να φτάσουμε στην πίστη των Μαρτύρων και των αγίων μας!Αλλά συναντάς ανθρώπους στην πλατεία,πραγματευτές που πουλάν την πραμάτεια τους και εάν τους ακούσεις πόσο πιστοί είναι τα χάνεις.Αυτοί ,ούτε θεολογικές σχολές έβγαλαν ούτε Πανεπιστήμια.Και όμως,σου λεν τον πόθο τους να χύσουν το αίμα τους για τον Χριστό.Ελπίζουμε όλων οι πόθοι να πραγματοποιηθούν.
    Εν χριστώ Ιησού πάντα,
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πίστης, είναι ένα Θείο δώρο προς τον κάθε άνθρωπο ανάλογα με τα έργα μας. Έχει διαβαθμίσεις και κορυφώνεται όταν για κάθε τι, έκτακτο και δυσάρεστο γεγονός της ζωής μας, δεν μας ταράζει μέσα μας ούτε μας ανησυχεί, αλλά ατάραχα και πλήρης εμπιστοσύνης σε Θεό, με την απόλυτη πεποίθηση για ότι μας συμβαίνει, Εκείνος είναι πάνω από όλα και επιτρέπει να γίνονται για την ωφέλεια των ψυχών μας!!!
    ο Πιστός δούλος Του Αγίου Θεού, ούτε θαυμάζει για τα πιό απίθανα θαύματα που συμβαίνουν γύρω του, ούτε ανησυχεί για οτιδήποτε, αλλά ατάραχα αδειαλείπτως προσευχόμενος μένει εν Τω Θεώ και ο Θεός εν Αυτόν!!!
    Η λογική κατά την γνώμη μου είναι εχθρός Της Πίστεως και όποιος τα μετράει με τη λογική έχει μεγάλο έλλειμα Πίστεως. Δεν υπάρχει λογική για τον Πιστόν!! αλλά μόνον καρδιακή ένωση με Τον Θεόν!!

    Κάποτε ένας Επίσκοπος ήταν στην Ουρανούπολη Αγίου Όρους για να εισέλθει στο Άγιον Όρος. Εκεί άκουσε έναν αγράμματο και ατιμέλητο μοναχό να λέει δυνατά και συνεχόμενα "Κύριε Ιησού Χριστέ να μην με ελεήσεις!!!" Ο Επίσκοπος που τον άκουσε του φώναξε και του έκανε την παρατήρηση ότι το έλεγε λάθος και τον προέτρεψε να λέγει "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με!". Στη συνέχεια μπήκε στο καραβάκι για να ταξιδέψει στη Δάφνη Αγίου Όρους. Όταν κατέβηκε από τα καράβι, ο Επίσκοπος βλέπει από μακρυά τον αγράμματο Μοναχό να τρέχει πάνω στη θάλασσα, προς το μέρος του και όταν τον πλησίασε τον ρώτησε πως να λέει την ευχή γιατί το ξέχασε. Βλέποντας τούτο το Μέγα παράδοξο θαύμα ο επίσκοπος, του είπε! "Πές το όπως το ξέρεις"!!!!! και συνέχισε τον δρόμο του.
    Εἰ δύνασαι πιστεῦσαι, πάντα δυνατά τῷ πιστεύοντι!! Και όπου βούλεται Θεός νικάται φύσεως τάξης!!

    Υ/Γ
    Θα παρακαλούσα να σταματήσουν οι ανωνυμίες!!! Το να ομολογούμε το βαπτιστικό μας όνομα, ομολογούμε το Άγιο Βάπτισμα και ταυτόχρονα Την Αγίαν Πίστη μας. Στο Άγιο Ευαγγέλιο η μοναδική περίπτωση ανωνυμίας είναι του πλουσίου στην παραβολή με τον φτωχό Λάζαρο. Οι Αγιώτατοι Πατέρες ερμηνεύουν των ανωνυμία του πλουσίου με την απώλεια στην αιώνια κόλαση και την ονοματολογία του φτωχού Λαζάρου με την εγγραφή του στο βιβλίο της Ζωής και την είσοδο στον παραδείσο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/5/13 09:16

    Και εγω ετσι πιστευα,αλλα ενα κειμενο του αββα ΧΑΙΡΗΜΩΝΑ,με εκανε να το κατανοησω,το παραθετω προς οικοδομην.
    Η Χαρη του ΘΕΟΥ Προσφερεται στον ανθρωπο αλλα σε καμμια περιπτωση,δεν τον εξαναγκαζει να τη δεχτει.
    Καθενας μπορει να λειτουργησει την ελευθερια του και να αποδεχτει η οχι τη ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΤΟ ''ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ΗΜΑΥΡΩΘΗ''.Ησυνεργεια της Χαρης ειναι ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,Αφου ολα τα ενεργει ενα και το αυτο ΠΝΕΥΜΑ.

    ΔΙΟΤΙ,ΟΥΤΕ Η ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΘΕΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΗΣ.
    ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ......η σωτηρια ειναι δωρο ου ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΣΩΘΗΝΑΙ..ΠΗΝΕΛΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?