25 Μαΐ 2013

* ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ


ΚΕΡΙΑ...

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ  ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/5/13 02:48

    Τι υπέροχος συμβολισμός, κερί. Ο άνθρωπος.
    Πεσμένο χαμαί. Σαν τον από τα βάρη της ζωής κ τις αμαρτίες άνθρωπο που περιμένει το χέρι του Θεού να τον σηκώσει. Έτσι το κάθε χέρι σηκώνει το κερί από την ύπτια θέση κ το ανάβει με την φλόγα της φωτιάς, σαν τον Θεό που όταν μας σηκώνει μας πυρπολεί με την φλόγα της μετάνοιας. Και εκεί η φλόγα του κεριού ψάχνει τον δημιουργό της Θεό κ πρός τα άνω κατευθύνεται, σαν εκείνον που άνω θρώσκει - άνθρωπο. Με συνάμα λιώνει κ τρέχει χαμαί καυτό, σαν τα δάκρυα της μετάνοιας έως το τέλος. Να το κερί ο Άνθρωπος.
    Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/5/13 08:19

      Μμμμ......μπράβο σου Σ., δεν το είχα δει ποτέ έτσι. Υπέροχο. Νάσαι καλά.Μου άρεσε ο παραλληλισμός....Τέλειο.
      Ε.Ο.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/5/13 08:52

    Πωωωω καταπληκτικη τοποθετηση!
    Ηταν αυτο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να συμφωνήσω αλλά και να ευχαριστήσω τον "Σ" για την προσέγγιση επί του θέματος. Η επιταγή των Αγίων Πατέρων, περαιτέρω, για το κερί το λιβάνι και το λάδι είναι να κατατίθεται ως προσφορά προς Τον Άγιο Τριαδικό Θεό για τις αμαρτίες μας!!
    Έτσι η προσφορά μας θα πρέπει να συνοδεύεται από κατά το δυνατόν καθαρή καρδιά και ψυχή, και τα προσφερόμενα δώρα να είναι κερί από αγνό κατακάθαρο κερί μέλισσας, λιβάνι φτιαγμένο με προσευχή και αγνά υλικά και λάδι αγνό ελαιόλαδο χωρίς νοθείες και προσμίξεις!!
    Σήμερα έχουμε χάσει αυτές τις παραδοσιακές επιταγές των Πατέρων και προσφέρουμε κερί από παραφίνη, λάδι απο πυρήνα ελιάς "δεύτερης ποιότητας" ή άλλο σπορέλαιο και λιβάνι το φθηνότερο των πανηγυριών από τους γυρολόγους.
    Είναι προφανές λοιπόν ότι και η καρδιά μας έχει γίνει ακάθαρτη, εφόσον συνηδεισιακά δεν μας αγγίζει και δεν μας ελέγχει, έτσι ώστε να προσφέρουμε το αγνό και κατακάθαρο δώρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?