4 Φεβ 2010

* ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Την ομολογια για τον Χριστο μας,την βεβαιώσανε οι μάρτυρες, οι μεγαλομάρτυρες, οι παιδομάρτυρες, οι νεομάρτυρες και οι οσιομάρτυρες των είκοσι αιώνων.
Από τότε, από τον Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο Στέφανο, μέχρι και σήμερα.


Είναι όλοι αυτοί, που ακύρωσαν τα διατάγματα των αυτοκρατόρων, και των συγχρόνων στρατευμένων αθέων, υλιστών και θεομάχων μέχρι και των ημερών μας.

Γιατί έχουμε ...
θεομάχους και αυτή την εποχή.

Και όλοι αυτοί οι άγιοι βρίσκονται στην ίδια πορεία, της θριαμβευτικής ομολογίας ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος αληθινός Θεός, που απεκάλυψε όχι μόνον τον εαυτόν Του, ως Θεάνθρωπον Κύριον και Σωτήρα Χριστόν, αλλά και τις τρείς υποστάσεις του Ενός Θεού, του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Και όλοι αυτοί παρελαύνουν από μπροστά μας, σε κάθε Θεία Λειτουργία.
Το έκαναν και προηγουμένως, αμέσως μετά τον καθαγιασμόν των Τιμίων Δώρων, νέοι γέροι και παιδιά, άντρες και γυναίκες, άρχοντες και αρχόμενοι, δούλοι και ελεύθεροι, στρατηγοί, αξιωματούχοι και μεις, στρατιώτες δηλαδή.

Και όλοι αυτοί, τα εκατομμύρια δηλαδή των μαρτύρων, που ομολόγησαν με το αίμα τους Ιησούν Χριστόν, και τούτον Εσταυρωμένον, τον Αναστάντα εκ νεκρών, τον αληθινόν Θεόν ημών.

Όλοι αυτοί κατ’ αυτόν τον τρόπον ομολόγησαν.
Εμείς πώς Τον ομολογούμε;
Στην καθημερινή μας ζωή, στο σπίτι μας, στην εργασία μας, και ιδιαιτέρως όταν είμαστε μόνοι;

Εκείνοι γέμισαν τις φυλακές και τους τόπους εξορίας για να συρθούν στα αμφιθέατρα, για να αλεσθούν στα δόντια των θηρίων, για να βασανισθούν σκληρότατα από εκατοντάδες φρικτά μαρτύρια, για να πνιγούν στις παγωμένες λίμνες και στα ποτάμια, για να ριφθούν σε λάκκους από φίδια, και σε πηγάδια.
Για να τους κάψουν ζωντανούς και να τους κρεμάσουν ή να τους θάψουν μέχρι το λαιμό αφήνοντας το κεφάλι απ’ έξω και πασαλείφοντάς το με μέλι.
Σκεφτείτε τι φρικτό θανατο βρήκαν από τα διάφορα ζωύφια.
Και τέλος να τους αποκεφαλίσουν.

Και όμως μέχρι το τέλος ομολογούσαν αγόγγυστα, όχι μόνο με τα χείλη τους, όχι μόνον με τα λόγια τους, όχι μόνον πιθανόν με ψαλμούς και ωδές, αλλά κυρίως με το αίμα τους, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο αληθινός Θεός.

Με αυτό το αίμα έπλυναν και λεύκαναν τις στολές των ψυχών τους.
Σ’ αυτό το αίμα των μαρτύρων στηρίζεται κάθε Αγία Τράπεζα, και εγκαινιάζεται κάθε ιερός ναός. Μάλιστα.
Στο κέντρον της Αγίας Τραπέζης, σε κάθε Αγία Τράπεζα όλης της οικουμένης, ολοκλήρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, βρίσκονται λείψανα Αγίων, μαρτύρων.

Αυτό το αίμα των μαρτύρων, ενωμένο με το αίμα του Χριστού, είναι αυτό που συντηρεί, και ποτίζει όλη την οικουμένη και ιδιαιτέρως εμάς τους σημερινούς νερόβραστους και χλιαρούς νεοέλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Ο Χριστος  ειπε...
«Εγώ ειμί ο λαλών σοι, ο αληθινός Θεός, ο Σωτήρας ΣΟΥ, ο σωτήρας όλων».

Οι στρατιές των μαρτύρων πρόσφεραν το αίμα τους.
Το νέφος των οσίων, των ασκητών και των Πατέρων της Εκκλησίας, πρόσφεραν το αναίμακτο μακροχρόνιο μαρτύριο της συνειδήσεώς των μαζί με την άσκηση.

Εμείς;
Τι μπορούμε να Του προσφέρουμε;
Τι Του προσφέραμε και τι μπορούμε να Του προσφέρουμε;

Απάντησαν με τη ζωή τους και με το αίμα τους οι Άγιοι της Εκκλησίας μας και όσοι είναι καταξιωμένοι και εγγεγραμμένοι ως πολίτες του ουρανού.
Εμείς τι θα Του προσφέρουμε;

Να Του προσφέρουμε λίγα δάκρυα αληθινής μετανοίας.
Και λίγα δάκρυα υπομονής στους πειρασμούς της ζωής, πίστεως ζωντανής, ενεργουμένης αγάπης και αδιαλείπτου προσευχής.

Αυτά τα λίγα δάκρυα είναι αρκετά.
Είναι αρκετά για να μας βάλουν μέσα στον Παράδεισο.

ΘΑ ΠΕΙΤΕ...ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΑΔΩΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ???
ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ,ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ,Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ,ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ...
ΠΟΣΟ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΚΟΜΗ?
ΠΟΣΟ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ?

ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ?
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ?

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?