15 Φεβ 2010

* ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ

Μπηκαμε και επισημα στο δευτερο σταδιο του Τριωδιου,μπηκαμε στην μεγαλη και Αγια Τεσσαρακοστη του Πασχα.
Η νηστεια αν και αρχισε με την Κυριακη της Αποκρεω,οπου αποχωριστηκαμε τα κρεατικα,σημερα ξεκινησαμε και την αυστηρη νηστεια,δηλαδη αποχη απο γαλακτοκομικα,ψαρια,ζωικα λιπαρα,αυγα,ακομη και απο τα λαδια και το αλκοολ,εκτος απο τα Σαββατοκυριακα στα οποια μπορουμε να καταλυουμε λαδι και κρασι.

Σημερα Καθαρα Δευτερα,πολλοι ηταν αυτοι που βγηκαν στην φυση να ξεκινησουν την σαρακοστη,με το να φανε νηστισιμα και να περασουν οικογενειακα,με φιλους και συγγενεις.
Αλλοι παλι ετσι για πεισμα...
,τρωνε κρεας και αρτυσιμες τροφες τετοια μερα.

Αλλα η ειρωνια και η υποκρισια ειναι που οι περισσοτεροι Ορθοδοξοι Χριστιανοι ενω κανουν Καθαρα Δευτερα με νηστισιμες τροφες,απο την επομενη μερα αρχιζουν παλι τα κρεατουλια τους,τα τυρακια τους,τα αυγουλακια τους,και οτι δεν εχει σχεση με νηστισημες τροφες.

Ειμαστε και Βαπτισμενοι και Μυρωμενοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι και αδιαφορουμε για την σωτηρια της ψυχης μας,πιστευουμε οτι εχουμε σιγουρη την θεση μας στην Βασιλεια του Θεου,αφου ειμαστε καλοι ανθρωποι,δεν κλεβουμε,δεν σκοτωνουμε,και προπαντων πιστευουμε!!!
Τωρα τι πιστευουμε ειναι αλλο θεμα...
Και ο διαβολος πιστευει,τι σημαινει αυτο?

Ειμαστε πνιγμενοι μεσα στην αμαρτια και αντι να παμε προς τον Σωτηρα Χριστο,συνεχιζουμε να του εχουμε γυρισμενη την πλατη μας,δεν τον θελουμε.

Η αγνοια και η αδιαφορια μας θα ειναι αυτα που θα μας καταδικασουν.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ,ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ,ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ,ΚΑΛΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΔΑΚΡΥΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ... 

ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?