27 Φεβ 2010

* ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ?

Τι σου ερχεται στο μυαλο το πρωτο πραγμα οταν ξυπνας?

Αλλοι σκεφτονται πως θα περασουν ακομη μια κουραστικη και βαρετη μερα.
Αλλοι παλι σκεφτονται τι να κανει η κοπελα τους,τι κανει το αγορι τους.
Αλλοι τα τυχον οικονομικα προβληματα τους,ποσα τους χρωστανε,ποσα χρωστανε.
Αλλοι, τι  αυτοκινητο να αγορασουν,τι μαρκας νεο συγχρονο τηλεοπτικο δεκτη,τι νεα κινητη τηλεφωνικη συσκευη,νεο σπιτι κτλ.
Και καποιες αλλες περιπτωσεις ανθρωπων που σκεφτονται διαφορα αμεσως μολις ξυπνησουν,και οι οποιοι διακατεχονται απο ενα συγχρονο αγχος να τα εχουν ολα οτι αφορα την ψυχαγωγια τους και λιγοτερο τις πραγματικες αναγκες τους.

Υπαρχει ομως και μια αλλη κατηγορια ανθρωπων που σαν πρωτο πραγμα που κανουν οταν ξυπνησουν ειναι ...
να κανουν το Σταυρο τους,να Δοξαζουν τον Θεο για αλλη μια μερα παρατασης της ζωης τους,να Ευχαριστουν τον Πλαστη τους και να προσευχονται στον Κυριο και Σωτηρα τους.

Δυστυχως σημερα λιγοι βρισκονται στην δευτερη κατηγορια,μιας και ο υλιστικος κοσμος δεν αφηνει πολλα περιθωρια εστω για μερικα λεπτακια προσευχης και ευχαριστιας προς Αυτον που τα δινει και απολαμβανουμε και κατατρωγουμε οσα αγαθα και να εχουμε.
Αυτο λεγεται και αχαριστια,το να ξεχνας ποιος σου δινει ζωη να ζεις,ειναι αχαριστια το να μην ευχαριστεις Αυτον που σου τα χαριζει ολα τα αγαθα που εχεις,ειναι αχαριστια να τον βαζεις σε τριτη ισως και σε τελευταια μοιρα στην ζωη σου.
Τον Θεο αδερφε μου πρεπει να τον εχουμε Πρωτο στην ζωη μας,καθε ανασα μας να ειναι υμνολογια και δοξολογια προς τον δημιουργο μας,καθε στιγμη να προσευχομαστε και να αγιαζεται το στομα μας,και η ζωη μας ολη.

Καθε μερα ας τον δοξαζουμε,να μην τον περιφρονουμε και να μην αδιαφορουμε γιατι αυτος που μας τα δινει μπορει και να μας τα παρει.
Ο νοων νοειτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?