12 Φεβ 2010

* ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ?

Την Καθαρα Δευτερα 15 Φεβρουαριου ξεκιναει και επισημα η μεγαλη και Αγια Τεσσαρακοστη του Πασχα.
Φυσικα ολα αυτα αφορουν μονο σε οσους θελουν να δωσουν κατι απο τον εαυτο τους,να θυσιασουν το εγω τους για τον μοναδικο Σωτηρα,Αυτον που επαθε και σταυρωθηκε για ολους εμας τους αμαρτωλους.
Ο Χριστος εδωσε την ζωη του για εμας,εμεις γιατι να μην θελουμε να δωσουμε απλα πραγματα,να του πουμε,''Χριστε μου κανω και εγω μια μικρη θυσια για σενα''

Αλλοι θα νηστεψουν οπως πρεπει,αλλοι υποκριτικα,αλλοι χωρις να γνωριζουν γιατι νηστευουν,αλλοι παλι θα βρουνε δικαιολογιες να μην νηστεψουν κ.ο.κ.
Οι περισσοτεροι τα περι πιστεως μας τα θελουν ...
κομμενα και ραμμενα στα μετρα τους,οπως και με την νηστεια...''γιατι το ενα,γιατι το αλλο,εγω δεν το δεχομαι αυτο,δεν δεχομαι το αλλο''...ειναι λογια που τα ακουμε καθημερινα.

Πρεπει να γνωριζουμε ομως κατι...Η' ειμαστε Ορθοδοξοι Χριστιανοι και δεχομαστε ολα οσα μας αφησαν οι Αγιοι Πατερες μας, η' δεν ειμαστε και δεν πρεπει να λεγομαστε Χριστιανοι.
Δεν γινεται να τα ξεψυλλιαζουμε ολα και να τα κανουμε οπως συμφερει εμας,δεν γινεται.

Η νηστεια ειναι κατι το προσωπικο,αφορα μονο τον πιστο Ορθοδοξο Χριστιανο και τον Θεο,κανεναν αλλον.
Ειναι και αυτο ενα μεσον, μεσα στον προσωπικο αγωνα για την σωτηρια της ψυχης του καθενος.
Και θα πρεπει να ξεκινησει σωστα,δηλαδη να εξομολογηθουμε στον Πνευματικο μας πατερα πρωτα και μετα τα υπολοιπα.

Νηστεια ομως δεν ειναι η αποχη απο καποιες τροφες οπως ειναι γνωστο στον περισσοτερο κοσμο.
Νηστεια ειναι παυση και καταργηση των παθων και των αδυναμιων μας,δεν ειναι καθολου ευκολο να γινει αλλα χρειαζεται προσπαθεια.

-Πρεπει να νηστεψουν τα ματια μας,μαλιστα,να αποφευγουμε οτι ξερουμε θα μας βλαψει και θα μας παρασυρει απο τον αγωνα μας,πως θα τολμησουμε να δουμε στα ματια τον χριστο,την παναγια μας?
-Πρεπει να νηστεψουν τα αυτια μας,να μην ακουμε στις οποιες συζητησεις τις κριτικες και τις κακιες του καθενος.
-Πρεπει να νηστεψει οπωσδηποτε το στομα μας,οχι μονο απο τις τροφες αλλα απο την πολυλογια,τις κατακρισεις,τις συκοφαντιες,τα ψεμματα,τις βρισιες...πως θα παμε να μεταλαβουμε ολοζωντανο τον Χριστο οταν εχουμε βρωμικο στομα?
-Πρεπει να νηστεψουν τα χερια,να προσεχουμε τι κανουμε.
-Πρεπει να νηστεψουν τα ποδια μας,να μην τρεχουμε τετοιες Αγιες και πενθιμες μερες σε διασκεδασεις και γλεντια.
-Πρεπει να νηστεψει η σαρκα μας,οσοι ειναι παντρεμενοι να απεχουν τελειως απο τις σαρκικες επιθυμιες και πραξεις,ειναι και θεμα σεβασμου στις Αγιες και πενθιμες αυτες μερες.
Να μην προκαλει ο ενας τον αλλον,να συνεννοηθουν οι συζυγοι απο πριν.

Ισως για τους περισσοτερους ολα αυτα ειναι ανοησιες και χαζομαρες,αλλα δεν πειραζει,ο καθενας ας διαλεξει τον δρομο του,και ο καθενας να σεβαστει τον αλλον.
Αλλωστε ''χωρις Θεο ολα επιτρεπονται''

2 σχόλια:

  1. Το να βρίσκει κανείς αφορμές βρίσκει άφθονες,το ζήτημα όμως αυτό είναι απο τα σοβαρότερα στη ζωή του ανθρώπου.Αν δε θυσιάσουμε κατι απο τον εαυτό μας τώρα που είμαστε σε σχετικά ομαλή περίοδο,όταν και αν ο μη γενοιτο τεθεί σε δοκιμασία η πίστη μας πώς θά δώσουμε και τη ζωή μας για το Χριστό οπως τη δίνανε οι άγιοι και οι Μάρτυρες ?Αγιοι και μάρτυρες υπήρχαν τότε γιατι οι άνθρωποι υπερέβαιναν τα όριά τους,υπερέβαιναν τις αντοχές και τη βολή τους για το Χριστό.Σήμερα ολες τις μέρες τις κάναμε ίδιες και ολα τα γιορτάσια και τα γλέντια τα κάνουμε μέσα στις νηστείες...Ε τι να δεί και ο Θεός απο εμάς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΕΣ,ΟΙ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΕΣ,ΟΣΟΙ ΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΣΑΠΡΙΚΙΟ,Ο ΣΑΠΡΙΚΙΟΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ''ΕΖΗΣΕ'' ΝΕΚΡΟΣ ΠΛΕΟΝ,ΕΝΩ Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ,ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ.

    ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ,ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?