19 Δεκ 2009

* ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ


Μην παρασύρεστε από τα απατηλά και ψευδώς λεγόμενα των τηλεοράσεων των ημερών μας, συμπαρασύροντας την αδυναμία των χριστιανών.
Και προπαντός μην κατακρίνετε και μην ιεροκατηγορείτε.
Μεγάλο το κρίμα στο λαιμό κάθε χριστιανού που ιεροκατηγορεί.

Η αλήθεια βρίσκεται στην Εκκλησία, στην Εκκλησία του Χριστού, η αλήθεια βρίσκεται στη Θεία Λατρεία, στο Σώμα και στο Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που δίδεται εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον κι όχι στο διάβολο, κι όχι στα σκάνδαλα.

Ο αληθινός χριστιανός ...
δεν σκανδαλίζεται ποτέ!
Αν σκανδαλίζεται, τότε είναι νερόβραστος και χλιαρός.
Δεν έχει μέσα του τίποτα.
Τον Χριστό να τον αγκαλιάζουμε, στα πόδια Του να μαθητεύσουμε, στην Αγία Του Εκκλησία με τα μυστήριά της, να φωτισθούμε, να λυτρωθούμε, να θεωθούμε.
Τις Άγιες Γραφές και τους Πατέρες της Εκκλησίας να μελετάμε κάθε μέρα.
Να προσευχόμεθα ανελλιπώς, να πολεμούμε τα πάθη μας, τις αδυναμίες μας και προπαντός τις ιδιοτροπίες μας.
Να τηρούμε τις εντολές κάνοντας απόλυτη υπακοή στο θέλημα του Αγίου Θεού, αφού ο ίδιος το ζητάει μέσα από το λόγο Του όταν μας λέγει ότι πρέπει να υπακούουμε σε παν νόημα εις Αυτόν.

Κάθε νόημα και κάθε λογισμός μέσα στις σκέψεις μας να ταυτίζεται με το θέλημα του Αγίου Θεού.


Να καλλιεργούμε την αγάπη κατόπιν, την αγάπη τη διπλή προς τον Θεόν και τον πλησίον, την μετάνοια, την ταπείνωση, την υπομονή (που δεν την έχουμε), και να δηλώνουμε με ζωντανή την πίστη, την πίστη προς τον Χριστόν μέχρι θανάτου.

2 σχόλια:

  1. Ιδιοτροπίες,πάθη και αμαρτίες έχουμε όλοι.Ποιοί ειμαστε εμείς που θα κατακρίνουμε και θα επικρίνουμε τους Ιεράρχες μας ?Αυτοί μας διδάσκουν το σωστό,και πρέπει να τους ακούμε.Και σίγουρα,πρέπει να έρθουν και τα σκάνδαλα,αλλά όπως είπε και ο Χριστός αλλοίμονο σε αυτον δια του οποιου το σκάνδαλο έρχεται,δηλαδή στον πρόξενο του σκανδάλου.Η ευθύνη η δική μας είναι να υπακούμε την Εκκλησία,να εφαρμόζουμε όσα διδάσκει και ποτέ μα ποτέ να μην κλέβουμε το αξίωμα του Χριστού.Αυτό ειναι μεγάλη αμαρτία,γιατί εμείς βλέπουμε την αμαρτία,ή έστω αυτό που εμείς θεωρούμε αμαρτία,τη μετάνοια όμως δεν τη βλέπουμε.Και δεν μπορουμε ποτέ να είμαστε σίγουροι αν αυτό που εμείς θεωρουμε αμαρτωλό,αν το θεωρεί και ο Θεός αμαρτωλό.Γι αυτό μακριά από τέτοιους σκοπέλους !Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΛΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΣ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ,ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ,ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.
    ''ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΩ''ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ,ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ.
    ΟΧΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΣΥ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΜΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?