8 Οκτ 2009

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ... ΑΣ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ

Ο Χριστός δε μας υποσχέθηκε ότι αν τηρούμε το θέλημά Του, θα περάσουμε καλά.
Αντίθετα είπε, όποιος θέλει να έρθει πίσω μου (στη Βασιλεία των Ουρανών), να πάρει το σταυρό του και να μ' ακολουθήσει (πρώτα στο σταυρό και μετά στην Ανάσταση).

Είπε όμως επίσης ότι ο σταυρός του καθενός είναι στα μέτρα του και είναι πολύ ελαφρύτερος από το βάρος των επιπτώσεων της αμαρτίας.
Επίσης είπε ότι θα είναι πάντα συμπαραστάτης μας και βοηθός μας μας στη πορεία μας υπό το βάρος του σταυρού.
Oποιος διαλέξει να τηρήσει το θέλημα του Θεού σ' αυτή τη ζωή θα έχει...
 περισσότερες δοκιμασίες παρά εύκολες μέρες.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι οι δοκιμασίες σημαίνουν και δυστυχία.
Αντίθετα, όποιος διαβαίνει αυτή τη ζωή με πίστη στην Αγάπη του Χριστού μας και ελπίδα στην Αιώνια Ζωή, νοιώθει μέσα του εσωτερική γαλήνη και Ουράνια Χαρά, για κάθε εμπόδιο που ξεπερνά και για κάθε τι που προσφέρει στους άλλους.

Το μυστικό είναι να τηρεί το θέλημα του Θεού από Αγάπη και όχι από φόβο ή υποχρέωση, να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν πιο τακτικά τα μέσα που προσφέρει η Εκκλησία για την στήριξή μας (συμμετοχή στα Μυστήρια) και να επικοινωνεί όσο το δυνατόν πιο συχνά και ειλικρινά μ' Εκείνον που όλα τα μπορεί για ν΄αποθέσει στα πόδια Του τις χαρές, τις λύπες, τις δυσκολίες, τις αμφιβολίες κι ότι άλλο τον προβληματίζει και τον εμποδίζει στον αγώνα του.

Μόνο η Αγάπη είναι ικανό και ισχυρό κίνητρο για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Αν τη νοιώθεις θα τα καταφέρεις, αν όχι μάλλον πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με το Χριστό και να τη βάλεις σε πιο υγιείς βάσεις με τη βοήθεια ενός καλού Πνευματικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?