18 Οκτ 2009

* ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Οι λόγοι που προβάλλονται ως δικαιολογία για τις εκτρώσεις είναι πολλοί.


Οι πιο συχνοί απ’ αυτούς είναι οι εξής:

Η οικογένεια έχει ήδη ένα, δυο ή τρία παιδιά και δεν επιθυμούν ή νομίζουν ότι δεν μπορούν να συντηρήσουν ακόμη ένα.

Η μητέρα είναι εργαζόμενη και δεν υπάρχει δυνατότητα να σταλεί τα παιδί σε βρεφονηπιακό σταθμό από τη στιγμή που η μητέρα θα επιστρέψει στη δουλειά της.

Ο πατέρας έχασε τη δουλειά του και γι'αυτό πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος ενός ακόμη παιδιού.

Το σπίτι είναι μικρό και δεν χωράει ένα ακόμη παιδί σ'αυτό.


Σε άλλες περιπτώσεις, η κοπέλα είναι ανύπαντρη και αισθάνεται ότι δεν θα μπορέσει να σηκώσει το κοινωνικό στίγμα μιας εξώγαμης εγκυμοσύνης, τις αντιδράσεις της οικογένειάς της, την ανατροφή ενός παιδιού ή τις ...
αρνητικές συνέπειες που θα έχει το γεγονός αυτό στη ζωή της και στο μέλλον της.

Η εγκυμοσύνη είναι προϊόν μοιχείας και η συνέχισή της θα αποκαλύψει την παράνομη σχέση και ίσως έχει τραγικές συνέπειες.

Η εγκυμοσύνη είναι συνέπεια βιασμού και στο πρώτο σοκ θα προστεθεί η γέννηση ενός ανεπιθύμητου παιδιού.

Επίσης, άλλος λόγος είναι ότι το υπερηχογράφημα έχει δείξει ότι το παιδί έχει σύνδρομο Down ή κάποια άλλη σοβαρή συγγενή ανωμαλία.

Τέλος, ότι κινδυνεύει η υγεία ή η ζωή της ίδιας της μητέρας.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις και πολλές άλλες αποτελούν σοβαρά και δυσεπίλυτα συνήθως προβλήματα.
Μερικές μάλιστα απ’ αυτές αποτελούν τραγωδίες που συνοδεύονται από πολύ πόνο, αγωνία και απόγνωση και γι’ αυτό σαν χριστιανοί δεν μπορούμε να μη δείξουμε τη μέγιστη κατανόηση και την ειλικρινή μας συμπάθεια.
Όμως σαν χριστιανοί, που πιστεύουμε στο ζωντανό Θεό και στον αναστημένο Κύριό μας Ιησού Χριστό και θέλουμε να ζήσουμε κάτω από την οδηγία Του και με βάση τις αρχές Του, δεν μπορούμε να αποφασίζουμε με βάση μόνο το ποια είναι η πιο λογική λύση ενός προβλήματος, χωρίς να παίρνουμε υπόψη και τις ηθικές προεκτάσεις που θα έχει η συγκεκριμένη λύση.

Μπορεί σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας μας η έκτρωση να μην αποτελεί ποινικό αδίκημα, αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο ή βάσιμη δικαιολογία για κάποιον που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το Θεό, επειδή οι νόμοι του Θεού και οι αρχές Του είναι πιο πάνω από κάθε ανθρώπινο νόμο.
Μπορεί επίσης η έκτρωση να μη θεωρείται από την κοινή γνώμη κάτι κακό, αυτό όμως δεν έχει καμία αξία για ένα συνειδητό χριστιανό.

500.000 ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

2 σχόλια:

  1. Η έκτρωση στα μάτια του Χριστού και της Εκκλησίας είναι φόνος.Αφαιρείς μια ζωή και μάλιστα μια ζωή που δεν έχει καμία δυνατότητα αμύνης απέναντι σε ό,τι της συμβεί...Είναι αλήθεια ότι για τους παντρεμένους που έχουν προβλήματα υπάρχει κάποια συμπάθεια στην αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού,όπως όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του κλπ...Ομως οι νέες κοπέλες και τα νεαρά αγόρια γιατί θάπρεπε να βιάζονται στο ζήτημα της σεξουαλικής επαφής ?Τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να κερδίσουν ένα κομμάτι ψωμί τουλάχιστον για τους εαυτούς τους...Και μετά λένε δεν είμαστε σε θέση να μεγαλώσουμε παιδι...οποιος θέλει τριαντάφυλλα να ξέρει ότι έχουνε και αγκάθια πάνω λέει η παροιμία...Αφήνω το γεγονός ότι για μας τις γυναίκες μια έκτρωση αποβαίνει ολέθρια γιατι περα απο το ηθικό μέρος της υπόθεσης υπάρχει και το ιατρικό ότι μπορει να πεθάνουμε πάνω στην επέμβαση (αφού η έκτρωση είναι και αυτή μια επέμβαση με όλους τους κινδύνους) και συγχρόνως ότι μπορεί και όταν έρθει η ώρα να θέλουμε να κάνουμε παιδί να μη μπορούμε...Πάνω από όλα όμως χρειάζεται να ξαναμπεί ο Χριστός στη ζωή μας.Χωρίς Αυτόν δεν κάνουμε τίποτε.Ο Χριστός ας μας ελεήσει όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΣΕΩΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ,ΝΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ.
    ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΜΑΝΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?