8 Μαΐ 2009

* ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟ?

Ο Κύριος ενδιαφέρεται πάρα πολύ για μας, για τον καθένα από μας ξεχωριστά, και μέχρι τις πιο μικρές λεπτομέρειες, και για να μας το τονίσει και για να μας δείξει αυτή τη φροντίδα Του, μας λέει πως και οι τρίχες που έχουμε στο κεφάλι είναι μετρημένες!
Τίποτα δε συμβαίνει, ούτε μπορεί να συμβεί, αν δεν το θελήσει ο Κύριος, δεν το διατάξει ο Κύριος, δεν το παραγγείλει ο Κύριος.
Είμαστε μια προέκταση με παρουσίαση της ζωής του, ένα συμπλήρωμα της ύπαρξής Του και δεν παρουσιαζόμαστε ποτέ με δική μας ανεξάρτητη υπόσταση, αν δεν διατάξει ο Κύριος. Αλήθεια, ποτέ δεν θα μάθουμε το μάθημα αυτό;
Ποτέ δεν θα μάθουμε να είμαστε μια προέκταση της δικής Του υπόστασης, να μην έχουμε ούτε δικό μας θέλημα, ούτε δικές μας επιθυμίες και να είναι τα πάντα εν πάσι Χριστός και μόνο. Και τίποτε άλλο. Για να ακολουθήσουμε τον Χριστό είναι ανάγκη ν'απαρνηθούμε τον εαυτό μας.
Το λέει τόσο καθαρά: "Εάν τις θέλη να έλθη οπίσω μου, ας απαρνηθή αυτόν, και ας σηκώση τον σταυρόν αυτού, και ας με ακολουθή" (Ματθαίος 15:26, 16:24).
Όταν δεν έχουμε αυτή τη διάθεση, αυτή την απόφαση πάρει, ας μην περιμένουμε να έχουμε αποτελέσματα.
Είναι ανάγκη να συμβούν όλ' αυτά για να μπορέσει ο Κύριος να κάνει αυτό που έχει προγραμματίσει, αυτά που έχει στην καρδιά Του και στο Πνεύμα Του;
Πόσο Τον ευχαριστούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?