17 Μαΐ 2009

* ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ρώτησαν ένα φημισμένο ψυχολόγο να πει ποιοι είναι οι λόγοι που τόσο πολλοί άνθρωποι αποτυχαίνουν στη ζωή.
Εκείνος ανάφερε 9 λόγους που αξίζει τον κόπο να τους διαβάσετε:
-Το να βρίσκουν σφάλματα στους άλλους χωρίς ποτέ να προσπαθούν να δουν τα δικά τους.
-Το να προσπαθούν να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα με όσο το δυνατόν λιγότερη εργασία. -Το να συκοφαντούν εκείνους που δε χωνεύουν. -Το να αναβάλλουν για αύριο εκείνα που θα έπρεπε να είχαν ήδη κάνει αντιπροχθές. -Το να μιλούν φιλικά στους άλλους όταν βρίσκονται μπροστά τους και να τους τη φέρνουν πισώπλατα όταν εκείνοι γυρίσουν. -Το να έχουν λανθασμένη αντίληψη ότι μπορούν να θερίσουν εκεί όπου δεν έσπειραν. -Το να προδίδουν εκείνους οι οποίοι τους εμπιστεύτηκαν. -Το να πιστεύουν πως τα ξέρουν όλα και να μη δέχονται τη γνώμη των άλλων. -Το να ξοδεύουν πολύ χρόνο για να δείχνουν τα αδύνατα σημεία των άλλων και πολύ λίγο χρόνο για να διορθώνουν τα δικά τους.
Ο καθένας από τους παραπάνω 9 λόγους καταδικάζεται σε κάποιο σημείο του Λόγου του Θεού σαν αμαρτία.
Ο Θεός, ο μόνος τέλειος ψυχολόγος, θέλει το καλύτερο για σένα. Μελετάς το Λόγο Του;
Δίνεις προσοχή στη φωνή Του;

3 σχόλια:

  1. Από πότε οι Χριστιανοί ενδιαφερόμαστε για το τι λένε οι ψυχολόγοι; Μήπως να αρχίσω να θυμίζω και άλλες συμβουλές που λένε αυτοί οι ιερείς του Σατανά; Όπως:

    "Δεν υπάρχει σωστό και λάθος"

    "Όλα είναι σωστά, το θέμα είναι πως νιώθεις"

    "Η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική"

    "η αλλαγή συντρόφων είναι φυσιολογική"

    Και πολλά πολλά άλλα... Οι ψυχολόγοι είναι αυτοί που στη Γραφή αναφέρει ως "ψευδοδιδάσκαλους". Διδάσκουν τις δικές τους απόψεις και όχι του Θεού.Το να μπλέκει κανείς την χριστιανική πίστη με τη ψυχολογία, αποτελεί μεγαλύτερη αμαρτία απο αυτές που αναφέρει το κείμενο...

    Επειδή υπάρχουν συμπεράσματα στη ψυχολογία που συμβαδίζουν με αυτά της πίστης, αυτό δε σημαίνει πως όσα λέει είναι σωστά και πρέπει να τα δεχόμαστε. Ο Σατανάς παρουσιάζεται ως άγγελος όταν το θέλει, ή μήπως δε το διαβάσατε πουθενά αυτό; Αποτελεί παγίδα να ακούει κανείς τους ψυχολόγους, ακόμα κι αν αυτά που λένε ακούγονται σωστά και συμβαδίζουν με τις απόψεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/5/09 09:11

    Αισθάνομαι ότι δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι σε κάποιες απόψεις (Δεν μιλώ για τη διδασκαλία της Εκκλησίας)! Οι ψυχολόγοι δεν παύουν να είναι επιστήμονες! Η Επιστήμη είναι δώρο του Θεού! (Βέβαια υπάρχει και η "επιστήμη", η στρατευμένη στον πόλεμο του Θεού!) Και όταν η Επιστήμη συμφωνεί με την πίστη μας σημαίνει ότι βρίσκει την αλήθεια που μας την έχει αποκαλύψει εδώ και αιώνες ο Χριστός και η Εκκλησία Του! Να χαιρόμαστε λοιπόν και να δοξάζουμε τον Θεό όταν η επιστημονική έρευνα καταλήγει σε αυτά που λέει η Πίστη μας!
    Οι γνώμες αυτές του "φημισμένου ψυχολόγου" (που για να είναι φημισμένος είναι πιθανότατα και καλός επιστήμονας, γιατί όχι και πιστός Χριστιανός), είναι σαφώς σύμφωνες με το νόμο του Θεού και άρα μας ενισχύουν στν Πίστη μας! Μη τα περιφρονήσουμε!
    π. Κ.Π. Ηλιούπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?