15 Μαΐ 2009

* ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ...

Εάν στη πνευματική μας ζωή συμβαίνουν κάποια από τα παρακάτω τότε είναι σίγουρο πως χρειαζόμαστε να εξετάσουμε εάν η σχέση μας με το Θεό είναι αυτή που πρέπει.
- Όταν είναι ευκολότερο να μείνουμε στο σπίτι παρά να πάμε στην Εκκλησία. - Όταν είναι ευκολότερο να πάμε στην εργασία μας παρά στον Οίκο του Θεού. - Όταν είναι ευκολότερο να πάμε αργοπορημένα στην Εκκλησία παρά εγκαίρως. - Όταν είναι ευκολότερο να κατακρίνουμε κάποιον παρά να τον επαινέσουμε. - Όταν είναι ευκολότερο να διαβάζουμε μυθιστορήματα παρά την Αγία Γραφή. - Όταν είναι ευκολότερο να παραμελήσουμε μια ευκαιρία παρά να την επωφεληθούμε. - Όταν είναι ευκολότερο να κοιμηθούμε στην εκκλησία παρά να είμαστε ξύπνιοι. - Όταν είναι ευκολότερο να παραπονιόμαστε παρά να δοξάζουμε το Θεό. - Όταν είναι ευκολότερο να κουτσομπολεύουμε παρά να ομολογούμε το Χριστό. - Όταν είναι ευκολότερο να καταδικάζουμε τους άλλους παρά να προσευχόμαστε για τη σωτηρία τους. - Όταν είναι ευκολότερο να κρατάμε κακία παρά να συγχωρούμε. - Όταν είναι ευκολότερο να είμαστε κοσμικοί παρά να ζούμε μια ʼγια ζωή. - Όταν είναι ευκολότερο να κρατάμε τα δέκατα μας παρά να τα φέρουμε στον Κύριο.

4 σχόλια:

  1. Εάν κάποιος είναι πραγματικά πιστός, τότε ισχύουν και κάποια άλλα:

    -Όταν κάποιος βαριέται να πάει στην Εκκλησία, είναι γιατί δε καταλαβαίνει τίποτα απο όσα ακούγονται εκεί πέρα. Ας μου εξηγήσει κάποιος πως οι ιερείς που κόπτωνται για τη δική μου σωτηρία διαβάζουν και λένε πράγματα σε γλώσσα που ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος κατανοεί πλέον... Αν νοιάζονταν για μένα, θα τα μετέφεραν όλα στη δημοτική. Εδώ πέρα ο άλλος (σε άλλο άρθρο σας) έβγαλε τα μάτια του για εκείνη που αγαπούσε, και δε μπορεί η Εκκλησία που μας "αγαπάει"(τα λεφτά μας δηλαδή...) να μας μιλήσει σε γλώσσα που καταλαβαίνουμε;

    -Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί να προσφέρει τα δέκατά του στον "Κύριο"(στην Εκκλησία δηλαδή) τη στιγμή που η Εκκλησία έχει δισεκατομμύρια και συνεχώς τα αυξάνει... Απο τα δέκατα τα δικά μου θα σωθεί ο κόσμος, ενώ τα δισεκατομμύρια της Εκκλησίας δε φτάνουν...

    -Ας μου εξηγήσει κάποιος, γιατί το να πηγαίνει κανείς στη δουλειά του είναι χειρότερο απο τη στιγμή που στη Γραφή είναι γραμμένο πως η δουλειά του τεχνίτη είναι η προσευχή του. Μήπως το να πηγαίνει στην Εκκλησία και να ακούει ακαταλαβίστικα τροπάρια, απο ανθρώπους που έχουν μόνο την εμφάνιση και όχι την ουσία της πίστης, είναι καλύτερο;

    - Εγώ που ενοχλούμαι όταν πηγαίνω στην Εκκλησία και βλέπω γυναίκες με μίνι μέσα και τους ιερείς να μη τους λένε τίποτα, είμαι κακός; Πηγαίνω να προσευχηθώ στην Εκκλησία και βλέπω 1000 λόγους να μου τραβούν τη προσοχή. Πιο εύκολα προσεύχομαι στο σπίτι μου...

    - Δεν είναι μόνο ευκολότερο να καταδικάζουμε τους άλλους, αλλά είναι και ορθότερο, καθώς στη Γραφή είναι γραμμένο πως δε πρέπει να έχουμε επαφές με αμαρτωλούς, και πρέπει να τους διώχνουμε απο ανάμεσά μας. Το ό,τι προσευχόμαστε για τη σωτηρία των άλλων δεν το αλλάζει αυτό.

    -Ο Θεός δεν είναι μόνο πνεύμα αγάπης, αλλά και πνεύμα δικαιοσύνης. Και αυτό τείνετε να το ξεχνάτε... Και οι άνθρωποι που έχουν το Πνεύμα Του, είναι ανάλογοι. Το να προσπαθείς να τα έχεις καλά με όλους, να τους δέχεσαι όλους, και να μη τους κρίνεις, ΔΕΝ είναι απο το Θεό, αλλά απο το διάβολο. Ο Χριστός ήρθε να φέρει διχόνοια στο κόσμο, να χωρίσει αρνιά απο κατσίκια. Δεν ήρθε να τα κάνει όλα μια χαρούμενη γλυκιά οικογένεια σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι... Ο Χριστός ήταν ΑΝΤΡΑΣ, δε φοβόταν να πει τη γνώμη Του, δε φοβόταν να τα βάλει με ΟΛΟΥΣ όταν έσφαλαν, δε φοβόταν ακόμα και τον Πέτρο να ονομάσει Σατανά όταν παρεκτράπηκε. Μπήκε μέσα στο ναό και τους πέταξε τους εμπόρους έξω... Σήμερα πας σε μοναστήρι ή ακόμα και σε ναό, και βλέπεις μικροπωλητές, και δε μιλά κανείς... Αλήθεια οι ιερείς δεν διαβάζουν τη Γραφή; Ο πραγματικός πιστός, αυτός για τον οποίο είναι περίφανος ο Χριστός, είναι αυτός που δε βάζει κανέναν και τίποτα πάνω απο Εκείνον, ούτε καν τους ιερείς... Οι ιερείς σφάλουν, Εκείνος όχι... Όταν λοιπόν οι ιερείς έχουν καταντήσει την οργανωμένη Εκκλησία σαν.... τότε καλά κάνει ο πιστός και δε πηγαίνει πλέον εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΚΡΙΤΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ,ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ,ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΩ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

    ΑΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ?
    ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟΤΕ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?
    ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ,ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

    ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα απο όλα κάνετε το λάθος να υποθέτετε πως δεν είμαι πιστός και ευλαβής Χριστιανός... Αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό.

    Το νέο κρασί, μπαίνει σε νέα ασκιά. Η Εκκλησία μας δυστυχώς, δεν έχει τη δύναμη των προηγούμενων αιώνων. Θα πρέπει να γίνει μια επιστροφή στις ρίζες, υπό το πρίσμα της δικής μας εποχής.

    Μπορεί να μη σας φαίνεται σημαντικό, αλλά είναι πολύ σημαντικό τα κείμενα να γίνονται κατανοητά, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, απο τους πιστούς. Θα σας παραπέμψω στις επιστολές του Απ. Παύλου, που ειπε πως προσαρμόστηκε σε κάθε κοινό, για να τους φέρει στο Χριστό. Εσείς λέτε να μείνουμε στη παράδοση, επειδή πριν 2000 χρόνια τα πράγματα ήταν έτσι. Για εσάς, είναι πιο σημαντικό να διατηρείτε μια αρχαία γλώσσα, απο το να κερδίσετε ψυχές. Ακριβώς όπως και οι Φαρισαίοι τότε, προτιμάτε τις παραδόσεις και όχι το αληθινό νόημα της πίστεως.

    Εγώ θα δώσω λόγο για μένα, οι Ορθόδοξοι ιερείς όμως να δω πως θα δικαιολογηθούν... Και δε μιλώ μόνο για τα σκάνδαλα. Θα πρέπει να δώσουν λόγο γιατί δεν είναι μαχητικοί. Γιατί δεν αντιδρούν πραγματικά ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων. Γιατί επιτρέπουν να διαδίδονται ψεύδη χωρίς αντίσταση. Γιατί έχουν χάσει κατά κράτος τη μάχη απο τους άθεους, σε κάθε τομέα της ζωής. Οι πρώτοι Χριστιανοί αντιμετώπιζαν λιοντάρια, κι οι σημερινοί Ιερείς μόνο άμα τους θίξει κανείς τα προνόμια ξυπνάνε... Εγώ είμαι υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό μου, και αν καταδικαστώ απο τον Κύριο θα πάω στη κόλαση μόνος, χωρίς να παρασύρω άλλους. Οι ιερείς σήμερα που δε ξέρουν τι τους γίνεται, τι λόγο θα δώσουν άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ,ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,ΤΙ ΕΓΙΝΕ?
    ΑΠΕΤΥΧΑΝ

    ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ,ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

    ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΑΘΕΟΥΣ ΔΕΝ ΧΑΣΑΝΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ,ΣΤΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΙ,ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ? ΑΠΛΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑΥΤΟ.

    ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ,ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?