29 Οκτ 2009

* ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ?

Μια γεροντισσα περπατουσε σε εναν εξοχικο δρομο.
Ενας χωροφυλακας που ετυχε να περπαταει πισω απο αυτην,προσεξε πως καθε τοσο εσκυβε και μαζευε κατι απο τον δρομο,βαζοντας το σε μια σακκουλα,που κρατουσε στο χερι.
Παραξενεμενος ο χωροφυλακας την πλησιασε και την ρωτησε τι μαζευε.
-Τιποτε,τιποτε.....δικαιολογηθηκε η γεροντισσα.
-Μα θελω να δω,επεμενε κι ο χωροφυλακας.
Τοτε η γεροντισσα ...
ανοιξε την σακκουλα,οπου ηταν ριγμενα μερικα κομματια σπασμενα γυαλια.
-Σκεφτηκα τα ποδια των εγγονων μου,απαντησε η γεροντισσα στο γεματο βλεμμα του χωροφυλακα.

Ποσο ωραιο θα ηταν να σκεφτομασταν και εμεις,οπως η γεροντισσα της ιστοριας μας,τους τοσους συνανθρωπους μας με τους οποιους συνοδοιπορουμε στον δρομο της ζωης.

Ατυχως ομως,συμβαινει συχνα να σκορπουμε στο διαβα μας γυαλια και αγκαθια,που πληγωνουν και ματωνουν τα ποδια εκεινων που ακολουθουν.

Γιατι  ομως να παρεμβαλλουμε εμποδια στον δρομο των αδερφων μας,και με την ασυνεπη ζωη μας να φραζουμε τον δρομο των ανθρωπων προς τον Χριστο?

Ποσο καλυτερο θα ηταν να σκυβουμε ταπεινα και να μαζευουμε το καθε γυαλι,την καθε αφορμη η' αιτια σκανδαλισμου,που ενδεχεται να ματωσει τα ποδια του συνανθρωπου μας!...

Ο Αποστολος  Παυλος διεκηρυττε πως δεν θα γευοταν εις τον αιωνα κρεας,αν αυτο θα γινοταν αιτια σκανδαλισμου.

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

5 σχόλια:

  1. Οχι μόνο δε μαζεύουμε τα γυαλιά,αλλα προσθέτουμε και άλλα !Πληγωνουμε τους αδελφους μας συστηματικά.Τους πληγώνουμε,και τους στενοχωρούμε.Και μετά λέμε ότι δεν μας αγαπουν οι άλλοι.Εμείς οφείλουμε να δείξουμε πρώτοι αγάπη ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι άλλοι.Ετσι είναι το σωστό.Και το βλέπουμε αυτό και στα υλικά και στα πνευματικά ζητήματα.Πόσοι σέβονται τη φύση που τη μοιράζονται με άλλους ?Πόσοι σκέπτονται οτι ο διπλανός τους είναι εικόνα του Θεου και δεν επιτρέπεται να τον προσβάλλουν και να τον ταπεινώνουν ?Εχουμε γίνει χριστιανοί τυπικοι και χλιαροι φοβαμαι,και ο Θεος όπως προείπε γι αυτό το λογο θα μας ξεράσει απο το στόμα του.θα μας απορρίψει !Και γιατι να μην το κάνει,όταν και εμείς οι ίδιοι κρίνουμε τους ανθρώπους εκ της συμπεριφοράς τους απέναντί μας ?Ο Θεός ας μας ελεήσει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΟΥ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΘΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΡΙΣΕΙΣ,ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ,ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ,ΤΗΝ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΙΑ,ΤΗΝ ΦΙΛΙΔΟΝΙΑ,ΤΟΝ ΦΘΟΝΟ,ΤΗΝ ΖΗΛΙΑ,ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ,ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ.
    ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. maraki.zk@.com12/12/09 12:11

    ΑΧ ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΓΕΙΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/12/09 01:16

    ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΣ ΑΔΕΡΦΕ,ΜΑΣ ΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΜΑΣ....ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΘΟΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ....ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ(ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ)
    ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?