17 Νοε 2009

* ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ


Συχνό – λυπηρό φαινόμενο των ημερών μας είναι ότι εμείς μας οι άνθρωποι δε δείχνουμε την πρέπουσα συμπεριφορά μας παραβρισκόμενοι στην τέλεση ενός Μυστηρίου.

Στη Θεία Ευχαριστία μιλάμε, γελάμε, κατακρίνουμε τους άλλους, θυμόμαστε να συζητήσουμε όλα τα θέματα της γειτονιάς και γενικώς κάνουμε ότι μπορούμε για να μη συγκεντρωθούμε.

Στους γάμους ομοίως βρίσκουμε ευκαιρία για κουβεντούλα, αστεία και κουτομπολιό και η μόνη στιγμή που συγκεντρωνόμαστε είναι όταν ...
στοχεύουμε το ζευγάρι με τον κουμπάρο για να πετάξουμε το ρύζι.
Κανείς δεν προσεύχεται για το ζευγάρι.
Όλοι σκέπτονται το τραπέζι που θα ακολουθήσει, αν ακολουθήσει.

Στις Βαπτίσεις αντιστοίχως κοιτάμε το μωρό, αν θα κλάψει και όχι το τι πραγματικά τελείται με την παρουσία του Αγίου Πνεύματος και κανείς δεν προσέχει το Χρίσμα το οποίο επιτελείται μαζί με τη Βάπτιση.

Η εξομολόγηση δε μας αγγίζει είτε γιατί εμείς είμαστε αναμάρτητοι είτε επειδή εξομολογούμαστε απευθείας στο Θεό,ενώ συνηθίζουμε να κοροϊδεύουμε και αυτούς που εξομολογούνται στον πνευματικό.

Ενώ ακόμη και το Ευχελαίο είναι παρεξηγημένο και υποβαθμισμένο.
Όσο δε για την Ιεροσύνη, οι ιερείς είναι οι πρώτοι που θα κατακρίνουμε φταίνε δε φταίνε.

4 σχόλια:

  1. Το ξέρουμε αυτό πια...Οσοι κοινωνουν συχνα ιδιως γυναίκες,θεωρούνται θεούσες,υποψήφιες μοναχές και δεν ξέρω τι άλλο,τη στιγμή που είναι υποχρέωσή μας να κοινωνάμε συχνά όπως άλλωστε νιώθουμε την ανάγκη να τρώμε και να πίνουμε συχνα,δεν ξερω κανέναν να είπε θα φάω τα Χριστούγεννα και τον αλλο χρονο θα μενω νηστικος...Στο γαμο παλι πρεπει να προσευχόμαστε για το ζευγάρι που ξεκινά την κοινή ζωή του και όχι να κοιτάμε να σχολιάσουμε διάφορα εκείνη τη στιγμή...Και φυσικά η εξομολόγηση είναι βασικό μυστηριο για να συχωρεθουν οι αμαρτίες μας.Αμαρτίες που διαπράττουμε όλοι κάθε μέρα...Ας προσέξουμε λοιπόν το σοβαρό αυτό θέμα γιατί μια μέρα θα απολογηθουμε γι αυτό.Γελάει καλύτερα όποιος γελά τελευταιος και στην προκειμένη ο τελευταίος είναι ο Θεός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ 7 ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ?
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΠΙΑΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ.
    ΜΙΑ ΑΛΑΔΩΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΣ,ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/11/09 08:05

    Ο λόγος Του Κυρίου μας λέει ότι μικρή ζύμη όλο το φύραμα ζυμεί.... καλό είναι να έχουμε διάκριση πρώτα για τον εαυτό μας και μετά για τους άλλους , ας γίνει ο καθένας ξεχωριστά αυτή η μικρή μαγιά που θα φουσκώσει και το άλλο φύραμα .Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?