9 Ιαν 2010

* ΣΤΑΥΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ


Κάθε φορά που μητέρα Εκκλησία, μας καλεί για να μας χαρίσει τη σωτηρία, δια μέσου του Σταυρωθέντος Ιησού Χριστού, και αναστάντος εκ νεκρών, μάς καλεί να περάσουμε μέσα από το μυστήριον του Σταυρού.


Σταυρός είναι να αρνούμεθα το αμαρτωλό θέλημά μας και να κάνομε υπακοή στο λόγο του Θεού.

Το να πολεμούμε κάθε μέρα τα πάθη μας, και τις αδυναμίες μας είναι Σταυρός, είναι μαρτύριο.

Το να αντιστεκόμεθα στις πονηριές του διαβόλου, και στις θανάσιμες προσβολές των λογισμών, είναι και αυτό μαρτύριο, αναίμακτο μαρτύριο της συνειδήσεως, βαρύς Σταυρός κάθε μέρα.

Το να ...
σηκώνουμε αγόγγυστα τις θλίψεις, τα βάσανα και τους πειρασμούς της ζωής, είναι βαρύς .

Σταυρός και γίνεται ακόμα πιο βαρύς όταν σηκώνουμε τις αδικίες και την αχαριστία του πλησίον μας και των δικών μας ανθρώπων.

Το να μπορούμε με τη χάρη του Θεού, να συντρίβουμε κάθε λεπτό της ώρας, τον επάρατο εγωισμό μας, είναι κι αυτό ένας Σταυρός, βαρύς Σταυρός.

Ο Σταυρός όμως που μας οδηγεί στην ανάσταση, διότι «ο υπομείνας εις τέλος ούτος σωθήσεται».

Αν δεν πιστεύουμε στην Σταυρική θυσία, του Ιησού Χριστού και στην Ανάστασή Του, δεν μπορούμε να σωθούμε.
Αυτή η πίστις μας οδηγεί στα μυστήρια, στην ενεργουμένη αγάπη και μετάνοια, όπως και στην τήρηση των Ευαγγελικών εντολών.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε, στο άπειρον έλεος του Αγίου Θεού, το οποίον θα φωτίσει το νου μας, θα δυναμώσει την θέλησή μας, θα προκαλέσει την μετάνοιά μας και τα δάκρυα της μετανοίας, θα χαρίσει τα χρέη των αμαρτιών μας, και θα μας σώσει.
Και όχι μόνον θα μας σώσει, αλλά και παιδιά Του θα μας κάνει.
Και κληρονόμους της Βασιλείας Του, όπως τον Άσωτον Υιόν, αρκεί να μετανοούμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.

2 σχόλια:

  1. Ετσι ειναι.Ο Χριστός υπέμεινε μέχρι θανάτου,και εμείς σήμερα δεν ανεχόμεθα ούτε μια απλή παρατήρηση να μας κάνουν.Ουτε ένα πικρόχολο σχόλιο δεν ανεχόμεθα...Και φυσικά δεν παραχωρούμε ποτέ τίποτε σε άλλον...Με αυτές τις συνθήκες ζούμε όχι κατά το θέλημα του Θεού αλλά το δικό μας γι αυτό και δεν πάμε μπροστά.Ο Χριστός μας κάλεσε μεταξύ άλλων να σηκώσουμε και το σταυρό μας,το κάνουμε όμως ?Η θέλουμε μεν τη βασιλεία του Θεού,αλλά τα έργα μας άλλα δηλώνουν?Ας το σκεφθούμε σοβαρά αυτό το θέμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΠΑΘΕ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΟΣΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ?
    Η ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?